ویروس و میکروب چه تفاوت هایی دارند؟
به گزارش محیانیوز،موجودات ریز بیشماری در بدن ما زندگی میکنند. اغلب این موجودات میکروب هستند. بعضی از میکروبها را میتوانیم زیر میکروسکوپ ببینیم که به آنها باکتری میگوییم. اما بعضی از میکروبها را فقط با دستگاهی خیلی نیرومندتر به نام میکروسکوپ الکترونی میتوان دید. این موجودات ویروس نام دارند.
باکتریها موجوداتی زنده تک سلولی هستند؛ آنها دیواره سلولی دارند و تمام اجزای لازم برای زنده ماندن و تولید مثل را دارا هستند.
ویروسها به عنوان موجودات زنده در نظر گرفته نمیشوند زیرا برای زنده ماندن در طولانی مدت به انرژی نیاز دارند. حتی برای تولید مثل به سلول میزبان وابسته هستند.
ویروسها فقط از یک قطعه ماده ژنتیکی و یک پوسته پروتئینی به نام کپسید تشکیل شدهاند؛ آنها با حمله به سلول میزبان و استفاده از ریبوزومهای آنها زنده میمانند و تولید مثل میکنند.
بیشتر ویروسها باعث بیماری میشوند و آنها معمولاً به ناحیه مشخصی از بدن حمله میکنند؛ به عنوان مثال کبد، خون و دستگاه تنفسی، ویروسهای رایج شامل اچآیوی، آنفلوآنزا، سرماخوردگی و ویروس هاری هستند. ویروسها همچنین میتوانند باعث ذاتالریه یا سینوزیت شوند. ویروس کرونا ویروس جدید SARs-CoV-2 که باعث ایجاد COVID-19 می شود نیز یک ویروس است.
برای از بین بردن میکروبهایی که به سلامتی ما آسیب میرسانند، دارویی ساخته شده است که پزشک در صورت لزوم به بیمار تجویز میکند.
بیماریهای ویروسی خیلی سختتر معالجه میشوند. در واقع تنها شیوه مبارزه با آنها پیشگیری است.
ما کودکان را در زمانی که بسیار کمسن و سال هستند(غالباً در سه ماهه اول زندگی) و هنوز در معرض برخورد با ویروسها قرار نگرفتهاند، واکسیناسیون میکنیم.
واکسن میکروبی است که زیر نظر پزشک، بسیار ضعیف شده یا مرده است. پزشک واکسن را وارد بدن کودک میکند تا بعدها وقتی ویروس فعالی وارد بدن میشود، بدن به سرعت آن را میشناسد و بتواند فوری آن را از بین ببرد. آنتیکورهایی که بدن تولید میکند، بهترین پشتیبان ما در مبارزی با بیماریهاست.
بدن ما برای مقابله با میکروبها سلولهایی به نام گلبول سفید تولید میکند.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی