کد خبر: ۲۶۷۲۸
۱۴۰۲/۱۱/۰۷ ۰۷:۰۰:۰۱

طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی خوشمزه مرحله به مرحله

شیرینی سنتی و محبوب ایرانیان که همزمان با ماه رمضان بازار آن داغ می‌شود، چه شیرینی است؟ بله، درسته. زولبیا و بامیه، این شیرینی سنتی و محبوب به صورت متداول در ماه مبارک رمضان پخته شده و برای افطار و سحر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش محیانیوز، این شیرینی خوشمزه شباهت بسیار زیادی به شیرینی لگیمات عربی داشته و تاریخچه پخت آن به زمان ناصرالدین شاه باز می‌گردد. در ادامه با ما همراه باشید و طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی و آسان را بخوانید، پس از خواندن طرز تهیه بهترین زولبیا بامیه می‌توانید برای 6 نفر این شیرینی خوشمزه و ساده را بپزید و نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه زولبیا خوشمزه مخصوص افطار

برای تهیه زولبیا بامیه خوشمزه مخصوص افطار نیاز به یک سری مواد اولیه خواهید داشت، مقدار مواد مورد نیاز گفته شده در این دستور پخت برای 6 نفر است. در صورت نیاز به تهیه مقدار بیشتر زولبیا بامیه می‌توانید این مقدار را ضرب یا تقسیم کنید.

    • ماست 2 قاشق غذاخوری
    • آرد سفید قنادی 1 لیوان (120 گرم)
    • نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
    • روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
    • خمیر مایه فوری 1 قاشق چای‌خوری
    • شکر 1 قاشق چای‌خوری
    • آب ولرم سه چهارم پیمانه
    • زعفران یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت

طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت
یکی از شیرینی‌های خوشمزه ماه مبارک رمضان زولبیا بامیه است که طرفداران بسیاری دارد. برای درست کردن این شیرینی خوشمزه نیاز است یک سری نکات را یاد بگیرید تا زولبیا خانگی باکیفیتی بپزید، با ما همراه باشید.

مرحله اول، ترکیب خمیرمایه فوری با شکر

برای شروع، باید خمیرمایه فوری را با شکر و آب داخل یک لیوان بریزید و در ظرف را هم بگذارید. برای فعال شدن خمیرمایه در نظر داشته باشید که آب دمای مناسب داشته و خمیرمایه فوری تازه باشد.

مرحله دوم، آماده‌سازی و استراحت خمیر

در مرحله بعدی باید آرد و نشاسته ذرت را همراه با زعفران ساییده مخلوط کنید و پس از آن خمیرمایه را همراه با ماست به این ترکیبات خشک اضافه نمایید. پس از آن روی ظرف را بپوشانید و برای 1 شب یا 8 ساعت این ظرف را در یخچال قرار بدهید و اجازه بدهید تا خمیر ترش بشود و استراحت کند.

مرحله سوم، تهیه زولبیا

برای درست کردن زولبیا، بعد از گذشت زمان مورد نیاز برای استراحت خمیر را از یخچال خارج کرده و نوبت به اضافه کردن روغن است. هنگام ترکیب روغن با خمیر توجه داشته باشید که اگر خمیر سفت بود می‌توانید با قاشق به آن آب اضافه کنید، خمیر زولبیا باید مایع روانی داشته باشد. خمیر را داخل قیف با سرماسوره ساده بریزید، تابه یا قابلمه مناسبی را روی حرارت متوسط قرار داده و اگر قالب دایره‌ای دارید آن‌ها را داخل روغن قرار بدهید و سپس با ماسوره مواد را داخل رینگ‌ها بریزید. توجه داشته باشید که یک سوم رینگ را با خمیر پر کنید نه بیشتر. برای خوب پختن زولبیاها باید تابه از قبل داغ شده باشد، برای تست داغ بودن تابه می‌توان چند قطره از خمیر را داخل روغن ریخت و اگر سریع پف کرد و بالا اومد یعنی روغن آماده پخت زولبیا است.

مرحله چهارم، سرخ کردن زولبیاها

سرخ کردن زولبیا کاملا سلیقه‌ای است، می‌توان کمتر یا بیشتر سرخ کرد و زمانی که زولبیاها سرخ شدند از روغن بیرون آورده و در توری فلزی بگذاریم تا روغن اضافه آن خارج شود. زولبیاها را به مدت 5 دقیقه در داخل شربت بگذارید، پس از آن از داخل شربت خارج کرده و اجازه داده تا شربت اضافه آن خارج شود؛ فرآیند درست کردن باقی زولبیاها به همین روال است.

نکات مهم دستور پخت زولبیا

  • برای درست کردن زولبیا، از ماست پرچرب استفاده کنید.
  • ماست باید هم دما با محیط باشد تا ترش شود، ترش شدن ماست زولبیا را ترد می‌کند.
  • نگران ترش بودن مواد زولبیا نباشید، این ترشی پس از پخت از بین می‌رود.
  • زولبیا را برای نگهداری داخل یخچال نگذارید.
  • میزان آب بر ضخامت زولبیای شما تاثیر بسیاری دارد، اگر خمیر شما سفت‌ باشد زولبیا ضخیم‌تر شده و خمیر روان‌تر باشد زولبیا نازک‌تر است.
  • یکی دیگر از دلایل تُرد شدن زولبیا، مدت زمان استراحت آن است. هرچه زمان استراحت بیشتر باشد، زولبیا تردتر می‌شود.

مواد لازم برای تهیه بامیه خانگی و تازه

برای درست کردن بامیه خوشمزه و تازه در ادامه با ما همراه باشید.

  • آرد نودل 1 لیوان سرخالی (یا آرد سه صفر)
  • آب 1 لیوان
  • کره نرم 20 گرم
  • تخم مرغ 2 عدد
  • عسل یا شربت 1 قاشق غذاخوری
  • وانیل 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه بامیه نرم و خوش‌طعم

طرز تهیه بامیه نرم و خوش‌طعم
یک بامیه خوشمزه باید چه ویژگی‌های داشته باشد؟ نرم باشد؟ پر شَهد و خوش‌طعم باشد؟ سوال بعدی اینجاست که چطور می‌شود بامیه‌ای خوشمزه و باب میل تهیه کرد؟ برای پخت بامیه تازه با ما همراه شوید.

مرحله اول، اضافه کردن و جوشاندن مواد

برای شروع، ابتدا باید آب را در قابلمه‌ای مناسب بریزید. پس از آن کره و شربت را به آب اضافه کرده و روی حرارت قرار داده، بعد از جوش آمدن اندک آب، نوبت به اضافه کردن آرد است.

مرحله دوم، تهیه خمیر مایه بامیه

در مرحله دوم باید آرد را به یک‌باره به مخلوط خود اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر جمع شود، مهم‌ترین مرحله پخت بامیه همین اضافه کردن آرد است. هم زدن بامیه و جمع کردن آن باید 8 دقیقه زمان ببرد و حتما در این مدت زمان باید حرارت کاملا کم باشد، این مرحله باعث می‌شود آب اضافی خمیر بخار شده و داخل بامیه توخالی شود.

مرحله سوم، اضافه کردن تخم مرغ

بعد از به اصطلاح داغ زدن، خمیر را به ظرف تمیز منتقل کنید و فرصت می‌دهید تا کاملا خنک شود. سپس دانه دانه تخم مرغ‌ها را به خمیر اضافه می‌کنید و با افزودن هرکدام 1 دقیقه خمیر را هم می‌زنید تا کملا جذب هم شوند و در آخر وانیل را به آن اضافه کرده و در نهایت خمیر شما باید چسبنده باشد؛ اما به راحتی از ماسوره عبور کند.

مرحله چهارم، پخت بامیه

در یک ظرف کوچک روغن ریخته به طوری‌که یک استخر روغن داشته باشید. ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می‌دهید به مرور زمان داغ شود، اگر می‌خواهید زولبیا و بامیه را همزمان درست کنید توصیه می‌کنیم اول زولبیا را بپزید چرا که بامیه تخم مرغ دارد و ممکن است روغن کف کند. خمیر آماده را داخل قیف با ماسوره ساده ریخته و با قیچی تمیز شروع به کار می‌کنیم.

خمیر را نزدیک به روغن نگهداشته و با قیچی آن را قیچی کرده و داخل روغن بیاندازید. اندازه بامیه می‌تواند به دلخواه خودتان باشد، فراموش نکنید بیش از اندازه داخل ظرف نباید روغن بریزید. اجازه بدهید بامیه‌ها با حرارت کم مغز‌پخت و سرخ شود، بعد از سرخ شدن بامیه‌ها را با یک قاشق در روغن تکان بدهید تا از هم جدا شوند. شربت سرد را از یخچال بیرون آورده و بامیه‌ها را به مدت 2 دقیقه داخل آن بگذارید تا شریت جذب بامیه شود و در آخر بامیه شما آماده نوش‌جان کردن است.

فوت و فن‌های دستور پخت بامیه بازاری در منزل

  • اگر شربت زولبیا بامیه را به درستی تهیه کرده باشید بامیه شما ترد و خوشمزه خواهد شد.
  • وانیل را از ترکیبات اولیه حذف نکنید، وجود تخم مرغ در مواد اولیه باعث می‌شود که حذف وانیل را فراموش کنید.
  • شربت باید کاملا خنک و سرد باشد.
  • اگر خمیر چسبندگی خوبی نداشت می‌توان جداگانه 1 تخم مرغ را داخل کاسه هم زد و نصف آن را به مایه بامیه اضافه کرده و هم بزنید.

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی