بهترین روغن برای طبخ غذا را بشناسیم
به گزارش محیانیوز، سیاوش فاضلیان با اشاه به اینکه استفاده بیش از اندازه از روغنها و چربیها ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، اظهار کرد: غذاهای مملو از چربی و غذاهای سرخ کردنی به دلیل فسادی که در روغن آنها ایجاد میشود خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را افزایش داده و در صورتی که مصرف روغنها زیاد باشد بیماریهای قلبی و کلسترول خون افراد را بالا میبرد.
فاضلیان با تاکید بر اینکه افراد باید سعی کنند غذاهای کمچرب استفاده کنند، افزود: توصیه میشود حداقل در هفته دو بار ماهی مصرف شود، زیرا مصرف ماهی بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اسیدهای چرب اشباع، تصریح کرد: اسیدهای چرب اشباع مانند چربی دنبه و کره کلسترول خون فرد را بالا برده و امکان ابتلا به بیماریها را افزایش میدهند و از طرفی چربیهای غیر اشباع مانند روغنهای مایع، روغن زیتون، کنجد و کلزا برای طبخ غذاها مناسب هستند و نرخ ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهند.
وی در ادامه افزود: انواع سسها مملو از اسیدهای چرب اشباع هستند و بهتر است به جای استفاده از این سسها از روغن زیتون، آبلیمو و سرکه برای سالادها استفاده شود و از منابع حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیاتپرچرب و چربی حیوانی در غذا کمتر استفاده و ماهی و حبوبات جایگزین آنها شود.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه برای حفظ سلامتی بهتر است از غذاهای آبپز و بخار پز استفاده شود، بیان کرد: باید مصرف غذای سرخ کردنی به حداقل برسد و روغن و چربی که در سطح غذا قابل مشاهده است جدا شود. پوست مرغ، چربی گوشت و لبنیاتی که چربی و خامه دارد، استفاده نشود، زیرا هر قاشق مرباخوری روغن حدود ۴۵ کیلو کالری و هر قاشق غذا خوری روغن ۱۵۰ کیلو کالری دارد و این کالریها خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهند.
وی در ادامه عنوان کرد: افراد برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون، به جای روغنهای حیوانی و چربیهای جامد سعی کنند از روغن زیتون، کلزا و سویا استفاده کنند و مصرف کره و روغن حیوانی دنبه به حداقل برسانند، زیرا در کره و دنبه روغن ترانس وجود دارد که وقتی آنها را آب میکنند و در غذا ریخته میشود میزان ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی افزایش پیدا خواهد کرد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بهترین روغن برای طبخ غذا روغن زیتون است، گفت: روغن زیتون به دلیل داشتن مقادیر زیادی اسید اولئیک و آنتی اکسیدانها برای سلامت قلب و عروق مفید است و مشاهده شده است در منطقه مدیترانه به دلیل مصرف بالای روغن زیتون نرخ بیماریهای قبلی و عروقی پایینتر است.
فاضلیان تصریح کرد: روغنهای زیتون از نوع ترکیب با هم متفاوت هستند، روغنهای زیتون بکر و یا تصفیه نشده ارزش تغذیهای بیشتری از روغنهای تصفیه شده دارند و برای سالادها و پخت و پز مناسب هستند.
وی بیان کرد: از لحاظ ویتامینی روغنهای گیاهی منبع غنیتر ویتامینها و آنتی اکسیدانها را نسبت به روغنهای حیوانی دارند و روغنهای حیوانی نقطه دودی شدن پایینتری نسبت به روغنهای گیاهی دارند و ممکن است ترکیبات سرطانزا در آنها ایجاد شود و سلامتی انسان را با خطر روبرو کنند.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه برای سرخ کردن غذاها حتما از روغن سرخ کردنی استفاده شود، بیان کرد: روغنهای حیوانی مانند دنبه و کره و حتی روغن زیتون بکر که تصفیه نشده است به دلیل نقطه دودی شدن پایین برای سرخ کردن اصلا مناسب نیستند و ترکیبات نامطلوبی را تولید میکنند. اما روغن زیتون تصفیه شده به شرط اینکه مواد غذایی با دمای ملایم سرخ شود، برای سرخ کردن مناسب است.
فاضلیان در خصوص روغنگیری دانههای روغنی مانند کنجد در برخی فروشگاهها، خاطرنشان کرد: برخی افراد روغنگیری کنجد را در حضور مشتری انجام میدهند که ممکن است مواد اولیه و نوع دانه فرق کنند، مواد نگهدارنده و آنتی اکسیدان برای نگه داشت طولانی مدت در روغن وجود نداشته باشد و نسبت به حرارت مقاوم نباشد، پس بهتر است از روغنهای که تاریخ مصرف دارند استفاده شود.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی