فوت کوزه گری برای درست کردن شربت نذری
این روزها سر هر کوچه و میدان یک موکب است و چند لیوان و کلی هم ترافیک! اما خب شربت نذری در هر صورت طرفداران زیادی دارد، روزنامه خراسان در مطلبی به فوت و فنهای ساخت شربت نذری پرداخته است.
مواد لازم برای ۱۰۰ نفر
آب: ۲۴ لیتر
آب لیموی تازه: ۱۰۰ سی سی (برابر با یک لیوان)
شکر: ۲ کیلوگرم
گلاب: ۲۰۰ سی سی (برابر با ۲ تا ۳ لیوان)
یخ: به مقدار لازم
زعفران: ۰.۵ گرم
ماه محرم برای ما ایرانیها همیشه با نذری دادن گره خورده است، شربت نذری میتواند یکی از بهترین انتخابها برای این روزهای گرم باشد.
1- برای تهیه این شربت خوشمزه باید زعفران را آب کنید. برای این منظور ابتدا زعفران را به خوبی بکوبید و به شکل پودر درآورید و در یک ظرف شیشه ای بریزید . سپس چند تکه یخ کوچک به آن اضافه و صبر کنید تا یخ در دمای محیط ذوب شود. این کار باعث رنگ دهی بهتر زعفران می شود و از آب کردن زعفران با آب جوش تاثیر بهتری دارد.
2- اکنون باید شهد را آماده کنید. برای این کار آب را داخل یک دیگ بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس درجه حرارت شعله را کم و شکر را به آن اضافه کنید.حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شربت با حرارت ملایم به جوش بیاید و غلیظ تر شود. بعد از این که شربت به قوام مدنظر رسید، دیگ را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شود.
3- پس از این که شربت کمی خنک تر شد، گلاب و زعفران آب شده را به قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل سه تا چهار قطره اسانس هل را به شربت اضافه کنید. اسانس هل بسیار تلخ است و اگر به میزان زیادی به شربت اضافه کنید، شربت تلخ خواهد شد.
4- پس از خنک شدن شربت، آن را با آب و یخ رقیق و سپس سرو کنید. همچنین می توانید این شربت را در داخل بطری های دردار بریزید و برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی