کد خبر: ۴۸۷۹
۱۴۰۱/۰۸/۲۵ ۱۵:۰۰:۰۰

همه چیز درباره زوج درمانی

هر رابطه ای نیاز به نگهداری و مراقبت دارد مانند نوزادی که نیاز دارد تمام توجهات را داشته باشد تا به خوبی رشد کند، زوجین نیز در برخی از موارد به مشاوری نیاز دارند تا آنها را راهنمایی کند و در مسیر جدید قرار بگیرند

 زوج درمانی  نوعی روان درمانی محسوب می شود که در آن یک درمانگر با تجربه بالینی به زوجینی که مشکل دارند یا دو شخصی که در یک رابطه عاطفی هستند، مشاوره می دهد. 

در زوج درمانی مشاور تلاش دارد تا تعارضات بین زوجین را حل و فصل کند، همچنین بینشی ایجاد می کند تا درنهایت طرفین از رابطه خود رضایت داشته باشند. هدفی که از این اقدام وجود دارد بهبود رابطه زوجین است. برخی از موارد زوجین تصمیم می گیرند که کنار همدیگر بمانند یا به این نتیجه برسند که بهتر است از همدیگر جدا شوند. 

در صورتی که تمرکز این نوع درمان بر روی دو شخص رابطه باشد، اما مواردی هم وجود دارد که باید مسائل روانشناختی فردی یک یا هر دوطرف رابطه عاطفی نیز مورد توجه مشاور قرار داشته باشد. 

گاهی برخی از زوجین به درستی متوجه نیستند که زوج درمانی چیست و در چه مواردی باید از مشاور زوج درمانی استفاده کرد. برخی از زوجین تصور می کنند که هزینه زوج درمانی بسیار زیاد است و تنها در برخی از موارد بحرانی مانند خیانت یا اعتیاد باید به مشاور مراجعه کنند. 

زوج درمانی

هدف زوج درمانی چیست؟

رویکردی که زوج درمانی دنبال می کند؛ یکپارچه سازی و تنظیم هیجان، ابراز روشن احساسات و تایید متقابل در یک طرح جامع به منظور بهبود روابط زوجین می باشد. این روش درمانی بدون قضاوت پیش می رود و به پذیرش زوجین توسط همدیگر کمک خواهد کرد. 

این موضوع رویکردی است که در قالب نحوه اندیشه شما درباره خودتان و همسرتان و خودسنجی بیشتر عمل می کند. این رویکرد بر تغییر دادن تمرکز دارد مانند کاهش پاسخ های منفی و بدون تایید، افزایش خود تنظیمی عواطف، بهبود توانایی ابراز خود و اصلاح مهارت های مدیریت موثر مشکلات.

هدف از زوج درمانی

فواید انجام زوج درمانی:

به طورکلی زوج درمانی می تواند پریشانی را کاهش دهد، رضایتمندی طرفین را از رابطه افزایش دهد و بر رابطه تاثیر مثبت می گذارد. 

بعد از انجام جلسات زوج درمانی افراد گزارش می دهند که احساس صمیمیت و راحتی بیشتری با همسر خود دارند، همچنین احساس امنیت بیشتری در رابطه خود دارد. زمانی که افراد در رابطه احساس امنیت داشته باشند، طبیعتا خود جوش تر و پر انرژی تر خواهند شد، از طرفی اشخاص در سایر ابعاد زندگی هم عملکرد بهتری از خود به نمایش می گذارند و اعتماد به نفس بیشتری برای انجام کارهای خود دارند. 

افرادی که برای مشاوره زوج درمانی اقدام می کنند یاد خواهند گرفت که چگونه باید با همسر خود رفتار کنند و برای اعتماد های لازم پایه گذاری خواهند کرد. در کنار موارد اشاره شده، زوج درمانی فواید دیگری هم دارند که در ادامه آمده اند:

زوج درمانی

درک بهتر:

زمانی که جلسات زوج درمانی صورت بگیرند، زوجین به درک بهتر و بالاتری از شرایط و موقعیت های یکدیگر می رسند که این موضوع برای درمان بهتر و سریع تر یک زوج ضروری است. درک متقابل از همدیگر کمک می کند تا احساسات با اطمنیان خاطر بیشتری بیان شوند. 

شناسایی مسائل: 

روانشناس خوب می تواند به زوجین و رابطه ی آنها کمک کند تا مسائلی که مکررا منجر به مشکلات می شوند شناسایی کرده و آنها را رفع کند، از جمله این موارد می توان به درگیری های متداوم، عدم اعتماد و احساس عدم اطمینان اشاره کرد. 

فواید انجام ؛ زوج درمانی شناسایی مسائل

بهبود مهارت های ارتباطی: 

روانشناس می تواند به زوجین کمک کند تا به شکل صحیح و درست نحوه ارتباط با همدیگر را آموزش ببینند، این مسئله به شما کمک خواهد کرد که موارد مورد نیاز خود را بیان کنید و آنچه احتیاج دارید را بدون توهین و و با حفظ حرمت ، به همسر خود انتقال دهید.

حل تعارضات:

روانشناس می تواند به شما آموزش دهد تا نحوه صحیح حل مشکلاتی که ممکن است برای یک زوج ، پیش بیاید را یاد بگیرید و آنها را حل کنید.

بهبود رضایت از رابطه: 

جلسات زوج درمانی موجب بهبود کیفیت کلی رابطه می شود به طوری که زوجین سطح رضایت لازم را از زندگی شان داشته باشند. 

زوج درمانی

چه کسانی باید برای زوج درمانی اقدام کنند؟

زوج درمانی برای همه نوع رابطه ای مفید است، روابط زناشویی ، روابط بین دو فرهنگ متفاوت ، روابط نوجوانان و جوانان ، روابط با فاصله سنی زیاد ، روابط در مراحل نامزدی و یا عقد و ...

برگزاری جلسات زوج درمانی می تواند مشکل فعلی را حل کند، از شدید شدن مشکلات پیشگیری می کند و در یک دوره استرس زا به زوجین کمک می کند که آرامش بیشتری داشته باشند. 

حوزه های متداول مورد توجه زوجین شامل مسائلی نظیر؛ پول ، فرزند آوری ، رابطه جنسی ، خیانت ، مسائل مربوط به سلامت و بهداشت ، ناباروری ، قمار ، مصرف مواد ،‌ دست به زن داشتن ، فاصله احساسی و درگیری های مکرر می باشد. افراد مختلف امکان دارد بلافاصله بعد از مواجهه با مشکلات مختلف به جدایی فکر کنند، این در حالی است که بخش اعظمی از مشکلات با جلسات زوج درمانی و مشاوره قابل درمان هستند. 

علاوه بر اینکه قبل از طلاق گرفتن زوجین باید به روانشناس مراجعه کنند باید جلسات مشاوره پیش از ازدواج را نیز گذرانده باشند. درصورتی که جلسات پیش از ازدواج صورت بگیرند تاحد زیادی از یک ازدواج ناموفق پیشگیری می شود، همچنین با حل مشکلات بین دو نفر ، ازدواج را به بهترین شیوه ، ممکن می سازد.

زوجین نیازمند به جلسات زوج درمانی

مراکز مشاوره زوج درمانی:

یکی از مهمترین و اصولی ترین تصمیماتی که افراد در طول زندگی خود میگیرند ازدواج است که به طور مستقیم با آینده فرد ارتباط دارد و مهم بودن همین مسئله است که موجب می شود افراد پیش از این تصمیم مهم به مشاوره ازدواج مراجعه کنند. 

زوج درمانی

در برخی از موارد افراد با همدیگر تفاوت هایی دارند از جمله این تفاوت ها می توان به ؛ فرهنگی، عقیدتی، مالی، تحصیلی و.. اشاره کرد. زمانی که این اختلافات شدید باشند باید به مجرب ترین مشاور مراجعه کنند تا مشکلات موجود را حل کنند.

زوج درمانی

مراکز مشاوره زوج درمانی در مرحله اول شرایط خانواده را در نظر می گیرند و سپس مرد و زن را می شناسند و آنها را مورد بررسی قرار می دهند، این مراکز با گفتگو درمانی ریشه مشکلات را می یابند و راهکارهای متناسب با آنها را ارائه می دهند.

یکی از مهمترین تکنیک هایی که مشاوران ضمن زوج درمانی ارائه می کنند تغییر در چگونگی رفتار و واکنش های هر یک از افراد نسبت به یکدیگر در طول یک رابطه  است

 

منبع: سرپوش

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی