کد خبر: ۵۲۸۳
۱۴۰۱/۰۹/۰۱ ۰۸:۰۰:۰۰

سکسکه در نوزادان/ چگونه سکسکه نوزاد را متوقف کنیم؟

سکسکه نوزاد از انقباض دیافراگم و بسته شدن سریع تارهای صوتی ناشی می‌شود و یک رفلاکس طبیعی ماهیچه‌های بدن است. دیافراگم عضله اصلی است که بدن برای تنفس از آن استفاده می‌کند و بسته شدن سریع تارهای صوتی چیزی است که باعث ایجاد صدای سکسکه می شود.

ستی مولایی؛ از آنجایی که سکسکه باعث آزار بزرگسالان می‌شود، ممکن است تصور کنید که این سکسکه باعث اذیت شدن نوزادان هم می‌شود. با این حال، باید بدانید که نوزادان هیچ مشکلی با سکسکه ندارند. در واقع، بسیاری از نوزادان می‌توانند از طریق یک دوره سکسکه بدون مزاحمت بخوابند، و سکسکه به ندرت بر تنفس نوزاد تأثیر می‌گذارد. پس نگرانی را کنار بگذارید و با چند روش ساده و اصولی سکسکه نوزاد را درمان کنید.

سکسه برای رشد مغز و تنفس کودکان

در واقع، یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که سکسکه ممکن است برای رشد مغز و تنفس کودک شما مهم باشد. سکسکه در نوزادان احتمالاً یکی دیگر از ابزارهای رشد است و یکی از اولین مواردی است که در رحم مادر هم اتفاق می‌افتد. به قول مادر بزرگ‌ها نوزاد در حال معده گشاد کردن است. اما والدین ممکن است واکنش متفاوتی نشان دهند؛ برخی به دنبال چاره هستند؛ گروهی نیز سراسیمه می‌شوند.

عده‌ای هم تعجب می‌کنند که مگر می‌شود بچه به این کوچکی هم سکسکه کند. در هر صورت سکسکه کردن یک مکانیزم عضلانی است و نیازی نیست نگران باشید و برای درمان سکسکه نوزاد به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. اما اگر به نظر شما نوزادتان از سکسکه کردن اذیت می‌شود؛ در اینجا چند نکته برای رفع سکسکه مکرر را بیان می‌کنیم.

سعی کنید باد گلو نوزادتان را بگیرید

آروغ زدن یا (باد گلو) می‌تواند نوزاد را از شر گاز اضافی که ممکن است باعث سکسکه شود خلاص کند. اگر نوزاد شما با شیر مادر تغذیه می‌کند، حتما ما بین شیر دادن هم باد گلوی او را بگیرید.

نکته: «هنگامی که کودک سکسکه می‌کند، پشت او را به آرامی مالش دهید. دقت داشته باشد که به هیچ عنوان به پشت کودک محکم ضربه نزنید.»

در هنگام سکسکه؛ به نوزادان پستانک بدهید

سکسکه نوزاد همیشه از شیر دادن شروع نمی‌شود. پس هنگامی که کودک شما خود به خود شروع به سکسکه کرد، سعی کنید به او پستانک بدهید، زیرا این کار به آرام شدن دیافراگم و توقف سکسکه کمک می‌کند.

بگذارید سکسکه مسیر خود را طی کند

اغلب اوقات، سکسکه کودک در عرض 5 تا 10 دقیقه به خودی خود متوقف می‌شود. اگر سکسکه کودک شما را آزار نمی‌دهند، می‌توانید به سکسکه اجازه دهید تا مسیر خود را طی کند.

بسیار نادر است: اگر سکسکه کودکتان به خودی خود متوقف نشد، به پزشک او اطلاع دهید. ممکن است سکسکه نشانه یک مشکل پزشکی جدی تر باشد.

خوراندن شربت گریپ واتر

برخی والدین از گریپ واتر برای درمان سکسکه استفاده می‌کنند. گریپ واتر ترکیبی از گیاهان مانند زنجبیل، بابونه، رازیانه و دارچین و آب است. پس اگر نوزاد شما سکسکه‌اش گرفته، می‌توانید با این شربت گیاهی مشکل او را برطرف کنید؛ به این ترتیب که این دارو را به منظور رفع کولیک و اثر انقباض دیافراگم نوزاد به او بدهید. این شربت به درمان قولنج و سایر ناراحتی‌های روده کمک می‌کند.

«البته برخی از متخصصین بر این باور هستند که دادن شربت گریپ واتر قبل از 6 ماهگی لازم نیست و ممکن است عوارضی برای نوزاد داشته باشد.» همیشه بهتر است قبل از اینکه داروی جدیدی به کودک خود بدهید، آن را با پزشک کودک خود در میان بگذارید.

علت سکسکه نوزادان

  • خوردن سریع شیر
  • واردن شدن گاز زیاد به معده
  • تغییر ناگهانی دمای هوا
  • پرخوری و افزایش حجم معده

صدای عجیب در هنگام سکسکه

هنگامی که سکسکه نوزاد آغاز شود؛ دیافراگم یا عضله تنفسی که هنگام تنفس بالا پایین می‌رود؛ دچار اسپاسم می‌شود. تارهای صوتی هم به سرعت بسته می‌شوند و هوا از بین آنها بیرون می‌آید. به این ترتیب صدایی خاص هنگام سکسکه از بدن نوزاد می‌شنوید. اگر معده کودک به دلیل گاز زیاد وارد شده به آن یا حجم بالای غذا، منبسط شود؛ دیافراگم منقبض می‌شود و نوزاد سکسکه می‌کند.

پیشگیری از سکسکه

چند راه برای کمک به پیشگیری از سکسکه وجود دارد. با این حال، جلوگیری از سکسکه کودک به طور کامل دشوار است زیرا دلایل آن هنوز مشخص نیست. این روش‌ها برای جلوگیری از سکسکه حتما امتحان کنید:

  • اطمینان حاصل کنید که کودک شما هنگام شیر خوردن، آرام است. این بدان معناست که منتظر نمانید تا کودک شما آنقدر گرسنه شود که به گریه بیفتد و با عجله سینه مادر را بگیرد.
  • پس از شیر خوردن نوزاد، هرگز کودک را بالا و پایین نیندازید و از بازی‌های پر انرژی دوری کنید.
  • پس از هر وعده غذایی 20 تا 30 دقیقه کودک خود را در حالت ایستاده نگه دارید و او را نخوابانید.
  • برای این‌که از سکسکه نوزاد خود پیش‌گیری کنید هر 60-90 میلی‌لیتر یا نصف لیوان، شیر را که به او دادید؛ او را بلند کنید؛ روی شانه خود تکیه دهید و باد گلویش را بگیرید. به این ترتیب بعد از خوردن غذا سکسکه نخواهد کرد.

چه زمانی سکسکه باعث نگرانی می‌شود؟

سکسکه در نوزادان شایع است. نوزادان حتی زمانی که در شکم مادر هستند دچار سکسکه می‌شوند. با این حال، اگر کودک شما زیاد سکسکه می‌کند، به‌ویژه اگر او نیز ناراحت یا آشفته است، بهتر است با پزشک صحبت کنید. این می‌تواند نشانه ای از سایر مشکلات پزشکی باشد.

همچنین در موارد زیر به دنبال مشاوره پزشکی باشید:

  • کودک شما مشکلات تنفسی یا تغذیه‌ای دارد.
  • لب‌های نوزاد در هنگام سکسکه به رنگ آبی(سیانوز) می‌شود. این علامت نشان دهنده سطح پایین اکسیژن در بدن نوزاد است.
  • سکسکه کودک شما خواب او را مختل می‌کند.
  • سکسکه بیش از 2 ساعت ادامه دارد.

چه کارهای در هنگام سکسکه نباید انجام داد

اگر در مورد این موضوع در اینترنت جستجو می‌کنید، ممکن است توصیه‌های مختلفی برای درمان‌های خانگی پیدا کنید. توجه به این نکته مهم است که پزشکان توصیه می‌کنند که از بسیاری از درمان‌های کلیشه‌ای برای سکسکه در زمانی که کودک شما دچار آن می‌شود، اجتناب کنید. به عنوان مثال، کودک خود را نترسانید یا زبان او را بیرون نکشید. این روش‌ها برای نوزادان مناسب نیستند و ممکن است ضرر بیشتری نسبت به فایده آن داشته باشند. پس اگر کودک شما از سکسکه کردن اذیت نمی‌شود او را به حال خود بگذارید.

منبع:

https://www.healthline.com/health/childrens-health/newborn-hiccups#fa-qs

 

 

 

 

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی