بوشهر؛ شهر طعمهای کمیاب و ناشناخته
بخشی از جمعیت بوشهر هم آفریقایی الاصلهایی هستند که قرنها پیش به این منطقه مهاجرت کردهاند. نزدیکی به دریا، وجود نخلستانهای زیبا و ترکیب جمعیتی متنوع طعمهای محلی و جذابی را بهوجود آوردهاند که بخش مهمی از گردشگری بوشهر است. اگر قصد سفر به بوشهر را دارید فقط به غذاهای دریایی مرسوم اکتفا نکنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با طعمهای بینظیر، کمیاب و محلی بوشهر آشنا شوید.
قلیه میگو و قلیه ماهی ( قلیه می)
میگو و ماهی از مهمترین مواد غذایی بوشهریها هستند. روش طبخ قلیه در بوشهر با شهرهای دیگر جنوبی متفاوت است. تندی قلیه، استفاده از گشنیز، شنبلیله و تمبر هندی یکسان است اما در بوشهر ماهی را ابتدا سرخ میکنند و سپس در قلیه استفاده میکنند. امتحان قلیه در بوشهر طعمی متفاوت از سایر شهرهای جنوبی دارد.
دوقوس ماهی
یک غذای گرانقیمت در بوشهر دوقس ماهی است. در این غذا معمولا از ماهی زبیدی( زبیتی) که گوشت بسیار لذیذ و لطیف و گرانی دارد استفاده میشود و در کنار پلو میل میشود.
لخ لاخ ( دمپخت بوشهری)
اگر غذای تند خور هستید این دمپخت را حتما امتحان کنید. این دمپخت ماهی بوشهری از پرطرفدارترین غذاهای محلی بوشهر است. لخ لاخ به معنی بوی خوب است. این دمی با طعمی تند با ماهی هامور، زبیتی( زبیدی) یا سنگسر و سرخو و سبزیجات ( شوید و گاهی شنبلیله) و ادویههای تند و خوش بو طبخ میشود.
پلو میگو
میگو پلو یا به قول جنوبیهای عزیز پلو میگو از غذاهای لذیذی است که همراه تمبرهندی و سبزیجات و میگو به صورت دمپخت طبخ میشود. اگر فقط میگو را به صورت سوخاری یا کبابی امتحان کردهاید در بوشهر از تجربه پلو میگو غافل نشوید. این غذا نسبت به شهرهای دیگر جنوب تمبر هندی بیشتر و طعم تندتری دارد.
قیمه بوشهری
تفاوت این غذا با دیگر قیمهها در کش آمدن آن است. گوشت قیمه له میشود به گونهای که هنگام خوردن، گوشت در قاشق کش میآید. طعم غذا کمی ترش و نمکین است و در خود بوشهر معمولا با شکر پلو میل میشود. شکر پلو که در مناطق دیگر به آن شیرین پلو میگویند در بوشهر با زعفران فراوان پخته میشود.
ماهی شکم پر
ماهی شکم پر را شاید در شمال کشور تجربه کرده باشید. ماهی شکم پر بوشهری مواد متفاوتی دارد. شنبلیله، کشمش، پیاز، سیر، تمبر هندی و زرشک مواد داخل ماهی هستند البته همراه ادویههای مخصوص جنوبی.
گمنه یا للک
این غذای محلی ترکیبی از آب مرغ و پیاز و بلغور گندم است و معمولا با قلیه سرو میشود. در مراکز بومگردی و محلی بوشهر این غذا بیشتر طبخ میشود و میتوانید آن را تجربه کنید.
مجبوس
ترکیب مرغ و پیاز و برنج و گوجه فرنگی همراه ادویههای مخصوص یکی از غذاهای محلی محبوب در بین بومیان بوشهر است.
کبه
اسم کبه را در کشورهای حاشیه خلیج فارس شنیدهاید. این غذای عربی را میتوانید در بوشهر خودمان امتحان کنید. اصلیترین مواد آن گوشت چرخ کرده، بلغور ریز گندم، پیاز، گشنیز، عدس قرمز، دارچین، فلفل سیاه، آبلیمو، گردوی خرد شده، بادام زمینی ، زرشک و کشمش است که پس از ترکیب سرخ میشوند.
هریسه
هریسه در واقع نوعی حلیم عربی است. غلات و حبوبات همراه آب و شیر به آرامی پخته میشود تا مثل حلیم جا بیفتند.
تلیت کشک و خرما و پیاز
اگر در گرمای داغ بوشهر مسافر این شهر بودید، یک غذای تابستانی فوقالعاده تلیت کشک و ماست است. کشکها در ظرف گلی سابیده میشوند و کم کم با اضافه کردن آب دوغ غلیظی میشوند. این دوغ همراه پیاز، خیار چنبر و منگک ( نمک سبز) و خرما میخورند. این ترکیب برای گردشگران بسیار به یاد ماندنی است.
دسر و نانهای بوشهری
بوشهر شهر نخلهای زیبا است. دسرهای بوشهری هم مثل رنگینک، حلوا خرمایی سرد بندو، گرده و لگیمات بر پایه خرما هستند. حلوا انگشت پیچ، حلوای مسقطی، نشا و حلوا سنگک هم از معروفترین دسرهای بوشهری هستند که تجربه آنها لذتبخش است. بل بل هم نان بوشهری است که از خرما در تهیه آن استفاده میشود و به عنوان میانوعده و عصرانه مصرف میشود.
کلام پایانی
هر منطقه از جنوب کشور ماهیها و طعمهای مختص خود را دارد. در سفر به بنادر استان بوشهر و شهر بوشهر طعم ماهیهای بوشهری، دمپختهای بوشهری بخشی از برنامه گردشگری است. طعم زبیتی، سرخو، هامور و دیگر ماهیهای جنوب را با ادویههای تازه و روش پخت مخصوص را بعید است در جای دیگری تجربه کنید. میوه های گرمسیری مثل لوز، سپستون و جمبو هم از ناشناختههای بوشهری هستند. پس فرصت کشف طعمهای جدید را در سفر به بوشهر از دست ندهید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی