سکسکه ای که خبر از سرطان می دهد!/ هشدارهای سلامتی سکسکه
سکسکه در هر کسی رخ می دهد و به صورت کوتاه و گاهی دراز مدت ادامه می یابد اما زمانی هم سکسکه یک هشدار بزرگ برای درخطر بودن سلامتی فرد است.
یکی از مشکلاتی که تمام انسان های دنیا بارها ان را تجربه می کنند سکسکه است اما نوع و دوره آن در افراد متفاوت است که ریشه در علت اصلی بروز دارد. در این گزارش خواهیم گفت که کدام نوع سکسکه نشانه کدام مشکل جسمی است.
سکسکه چیست و چگونه رخ می دهد
سکسکه زمانی رخ می دهد که دیافراگم و دیگر اندام های تنفسی با اسپاسم ناگهانی غیر ارادی رو به رو می شوند. این عارضه در هر کسی رخ می دهد. سکسکه معمولا در مدت کوتاهی از بین می رود اما سکسکه های طولانی دمدت با مسائل جدی سلامت ممکن است در ارتباط باشند:
ابتلا به سرطان:
سکسکه می تواند با حضور برخی از سرطان ها از جمله سرطان معده یا لنف ارتباط داشته باشد. سکسکه ای که بیش از 30 روز ادامه داشته باشد و نسبت به درمان مقاوم شود، با سرطان های مذکور مرتبط است. البته به گفته کارشناسان به ندرت می توان سکسکه را به انواع خاصی از سرطان ارتباط داد. سکسکه ها معمولا خود به خود بهبود می یابند اما اگر زمان آنها طولانی شد نیاز به درمان توسط پزشک پیدا می کنند.
ریفلاکس معده:
نشانه های ثبت شده از بیماری ریفلاکس معده عبارتند از سوزش سر دل، دهان تلخ مزه، تهوع. جالب است که سکسکه می تواند یکی از علائم ابتلا به بیماری ریفلاکس معده باشد. اگر سکسکه ادامه دار بود، باید با پزشک تان برای چک کردن ریفلاکس معده تماس بگیرید چون عدم درمان آن می تواند مخل شیوه زندگی باشد و سلامت معده و مری آسیب بزند.
استرس زیاد:
افرادی که دچار استرس های عصبی هستند، بیشتر از سایرین دچار عارضه سکسکه موقت و کوتاه مدت می شوند. از عوامل موثر دیگر در بروز سکسکه های موقت، می توان از هیجانات عاطفی، تشویش و اضطراب نام برد.
سکسکه و پنومونی:
سکسکه طولانی مدت می تواند نشانه ای از ابتلا به ذات الریه باشد. سکسکه در کنار علائمی مانند درد قفسه سینه، لرز، تب شدید، و شاید تنگی نفس، نیاز به پیگیری از نظر ابتلا به ذات الریه دارد. پزشک احتمالا عکس قفسه سینه را برای تعیین ابتلا به این بیماری تجویز خواهد کرد.
سکسکه نشانه بیماری التهابی سیستم عصبی مرکزی:
سکسکه های طولانی مدت همراه با از دست دادن بینایی، حالت تهوع و استفراغ را می تواند به بیماری های سیستم عصبی مرکزی مانند ام اس ربط داد. در صورت ابتلابه سکسکه مزمن (بیش از 48 ساعت) با پزشک مشورت کنید و به او بگویید که چه مدت است و هر چند وقت یک بار است که سکسکه می کنید. پزشک شما را معاینه خواهد کرد و به منظور مشخص کردن علت سکسکه مزمن ممکن است نمونه های خونی و ادراری بگیرد و درخواست انجامCTاسکن وMRIکند.
علائم سکته مغزی اولیه
محققان دانشگاه ایالتی اوهایو اعلام کرده اند که هنوز برخی نمی دانند سکسکه می تواند از نشانه های سکته مغزی باشد. سکسکه همراه با درد قفسه سینه، تهوع، گیجی، ضعف عمومی به عنوان برخی از علائم سکته مغزی منحصر به فرد است که اغلب زنان ممکن است تجربه کنند.
هشدار حمله قلبی:
سکسکه طولانی مدت که به طور ناگهانی آغاز می شود، یکی از نشانه های حمله قلبی است، حتی اگر با علائم دیگری مانند عرق کردن، ضعف، درد قفسه سینه و ... همراه نباشد. با این حال مانند سرطان، به ندرت می توان سکسکه را به حمله قلبی مربوط دانست.
نارسایی عملکرد کلیه:
اگر مبتلا به نارسایی کلیه باشید و سکسکه های مکرر را نیز تجربه کنید، این یعنی وضعیت کلیه ها رو به وخامت بیشتر است. سکسکه همراه با نشانه هایی مانند درد استخوان، بوی غیر طبیعی تنفس، منقبض شدن عضلات و ... نشان دهنده ابتلای کلیه به مشکلات جدی سلامت است.
منبع: نمناک
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی