دو ابرماه همراه با یک ماه آبی در ماه آینده!
نخستین فرصت منحصر به فرد برای تماشای این رویداد نجومی عصر سهشنبه آینده است زیرا ماه کامل در جنوب شرقی طلوع میکند و کمی روشنتر و بزرگتر از حد معمول به نظر میرسد. در این زمان، ماه در نزدیکترین نقطه خود به زمین است که حدود ۳۵۷ هزار و ۵۳۰ کیلومتر خواهد بود.
البته در شب ۳۰ اوت فاصله ماه حتی نزدیکتر هم خواهد بود و به ۳۵۷ هزار و ۳۴۴ کیلومتر کاهش مییابد. از آنجا که این دومین ماه کامل در همان ماه است، ماه آبی نامیده میشود.
به گفته فرد اسپناک، فیزیکدان و اخترشناس اهل آمریکا، شبهای گرم تابستان زمان مناسبی برای تماشای طلوع ماه کامل در آسمان شرقی در عرض چند دقیقه پس از غروب خورشید است، اتفاقی که دو بار در ماه اوت رخ میدهد.
آخرین باری که دو ابرماه کامل در یک ماه مشاهده شدند، سال ۲۰۱۸ بود. به گفته جیانلوکا ماسی، اخترشناس ایتالیایی، این اتفاق تا سال ۲۰۳۷ تکرار نخواهد شد.
نخستین ابرماه سال جاری میلادی در ماه ژوئیه ظاهر شد و چهارمین و آخرین ابرماه این دوره در ماه سپتامبر رخ خواهد داد. دو ابرماه در ماه اوت از دو ابرماه دیگر به هم نزدیکتر خواهند بود.
بسیاری از فرهنگهای بومی برای ابرماهها معنای خاصی در نظر میگیرند. بر اساس سالنامه قدیمی کشاورزان، ماه کامل اوت به نام «ماه خاویار» شناخته میشود. این نامگذاری به دلیل فراوانی ماهی خاویار در دریاچههای بزرگ در ماه اوت و فصل صید آن بوده است.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی