کد خبر: ۱۰۴۵۴
۱۴۰۲/۰۵/۱۷ ۱۹:۴۵:۲۷

تصویر عجیبی که تلسکوپ جیمز وب به زمین مخابره کرد+عکس

مجموعه‌ای از تصاویر جدید از تلسکوپ فضایی جیمز وب، کهکشان غبارآلود و نامنظم ان‌جی‌سی ۶۸۲۲ (NGC ۶۸۲۲) را نشان می‌دهد که توسط ابزارهای مختلف این تلسکوپ ثبت شده‌اند.

 این کهکشان که در فاصله‌ی ۱.۵ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، از آنجا که زیاد فلزی نیست مورد توجه قرار گرفته است. فلزی بودن به معنای مقدار فلزات موجود در یک کهکشان نیست، بلکه به معنای مقدار همه‌ی عناصر سنگین در کهکشان است یعنی هر ماده‌ای که هیدروژن یا هلیوم نباشد.

این یک عامل مهم است زیرا اولین کهکشان‌های جهان تقریبا به طور کامل از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده بودند یعنی فلزات سنگین کمی داشتند و عناصر سنگین‌تر در طول زمان در قلب ستارگان ایجاد شدند و سپس در سراسر جهان با انفجار ستاره‌ها، توزیع شدند.

این تصویر از وب داده‌های دو ابزار تلسکوپ یعنی دوربین مادون قرمز نزدیک(NIRCam) و ابزار فروسرخ میانی(MIRI) را با هم ادغام کرده است تا ویژگی‌هایی مانند ابرهای غبار که با رنگ زرد نشان داده شده‌اند و مناطق تشکیل ستاره فعال که در رنگ قرمز دیده می‌شود را نمایش دهد.

برای درک اینکه چگونه دانشمندان از طریق مشاهدات مختلف تصاویری شبیه به این می‌سازند، محققان وب نماهای منفرد ثبت شده توسط دوربین مادون قرمز نزدیک و ابزار فروسرخ میانی را نیز منتشر کردند. از آنجایی که این دو ابزار در قسمت‌های مختلف طیف نوری رصد می‌کنند می‌توانند مشخصه‌های متفاوتی را تشخیص دهند. هنگامی که این دو رصد با هم ترکیب می‌شوند، جزئیات بیشتری به نمایش در می‌آید.

 

منبع: ثریا

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی