کد خبر: ۲۲۴۹
۱۴۰۱/۰۷/۱۸ ۲۳:۵۱:۳۶

دلایل دروغ و پنهانکاری در ازدواج/ ۱۲ راهکار برای بازسازی اعتماد در رابطه

انسیه نظری، روانشناس و مشاور ازدواج

 

پنهانکاری در ازدواج دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد و در ابتدای مقاله مواردی را ذکر نمودیم. البته که هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای توجیه مخفی کاری در زندگی مشترک وجود ندارد و آدم دروغگو همیشه بهانه ایی برای پنهان کردن حقیقت دارد. 

 

سلطه گر بودن یکی از طرفین

ممکن است گاهی یک در رابطه، یکی از طرفین حالت سلطه‌گر و فرمانروایی داشته باشد. در این حالت طرف مقابل سعی می‌کند برای جلوگیری از قضاوت یا مورد خشم قرار گرفتن شریک زندگی‌اش، به پنهانکاری پناه ببرد و از گفتن کاری که دید طرف مقابل را منفی می کند، بپرهیزد.

17

بی اهمیت فرض کردن موضوع پنهان شده

گاهی مسائلی در زندگی فرد وجود دارد که احساس می‌کند چندان اهمیتی ندارد یا برای طرف مقابل آسیب زا نیست. بنابراین آن ها را با شریک زندگی خود در میان نمی‌گذارد و دلیلی هم برای این موضوع نمی بیند.

485571_747-1

ترس از دست دادن طرف مقابل

ممکن است در یک رابطه به دلیل علاقه‌ای که طرفین به یکدیگر دارند از گفتن حقیقت خودداری کنند. چرا که ترس از شکست در رابطه همواره آن ها را آزار می دهد. از این رو، برای حفظ پایداری روابط عاطفی خود از بازگو کردن مواردی که باعث ناراحتی یا عوض شدن نظر طرف مقابل می‌شود امتناع می‌کنند.

***دروغ و پنهانکاری در ازدواج می تواند تاثیر به سزایی در تخریب رابطه داشته باشد. چراکه وقتی فردی در زندگی مشترک از طرف مقابل پنهانکاری می‌بیند، حتی اگر هم بخواهد رابطه را ادامه دهد، دچار نوعی بی‌اعتمادی می شود.

به نوعی ممکن است حتی او با مسئله‌ی پنهان شده مشکلی نداشته باشد و بیشتر از پنهانکاری طرف مقابل ناراحت باشد.

 

عواقب پنهان کاری

پنهان کاری در رابطه نوعی فریبکاری است. صداقت همواره بهترین رویه است و مخفی‌کاری در موازین اخلاقی اکثر ما مترادف با دروغگویی است. اکثر ما فریبکاری و دروغگویی را فقط در مهلکه‌هایی سخت، مانند زمانی می‌پذیریم که برای نجات دادن زندگی دیگری یا جان سالم به دربردن از یک فاجعه تلاش می‌کنیم.

مخفی نگه داشتن رازهای بزرگ نوعی فریب است. هر چه زمان بیشتری می‌گذرد، گفتن واقعیت سخت‌تر می‌شود.

فریبکاری و گول زدن دیگران به بی‌اعتمادی دامن می‌زند. زمانی که اعتماد از بین می‌رود، دوباره به دست آوردن آن، به ویژه برای افرادی که به همسر یا نامزد خود خیانت کرده‌اند، بسیار دشوار است.

پنهان‌کاری همسر کانون خیانت است. از نظر پنهان داشتن واقعیت‌های مهم زمینه را برای فریبکاری یا خیانت بیشتر آماده می‌کند. حال آن که صادق و روراست بودن با شریک زندگی یک ارتباط صادقانه و صمیمانه را تقویت می‌کند.

دروغگویی بنیان رابطه را سست می‌کند و همسران را از هم دور می‌کند. حتماً با ما موافق هستید که وقتی مچ فردی را هنگام دروغگویی می‌گیرید یا از پنهان‌کاری او پرده برمی‌دارید، علاقه‌تان به او کمتر می‌شود.

 

راهکارهای بازسازی اعتماد در رابطه

اگر مخفی‌کاری‌هایتان زندگی مشترکتان را به خطر انداخته است، با توجه به راهکارهای زیر می‌توانید دوباره اعتماد را به رابطه‌تان برگردانید:

1. تصمیم بگیرید که گذشته را با اتکاء به عشق خود فراموش کنید. از کنکاش درباره موقعیتی که اعتمادتان را خدشه‌دار ساخته است، دست بردارید.

2. ببخشید تا بخشیده شوید.

3.اگر شما آن همسر خیانتکار، دروغگو و پنهان کار هستید، با تغییر دادن رفتارهایتان نشان بدهید که آن رفتارهای ناپسند را کنار گذاشته‌اید و دیگر راز، دروغ و خیانتی در رابطه‌تان وجود ندارد. کاملاً شفاف، صادق و روراست باشید.

4. کتاب‌های خودیاری مرتبط با تقویت یک رابطه‌ی مبتنی بر اعتماد را به تنهایی و با همسرتان مطالعه کنید.

5. با همفکری همسرتان اهداف خاصی را برای نجات زندگی‌تان تعریف کنید. شفاف و صادقانه درباره اهدافتان حرف بزنید و روند پیشرفتتان را مرتب بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه چیز روبه‌راه است.

6. برای جلب اعتماد یکدیگر لازم است که هر دو نفرتان تعهدها و مسئولیت‌هایتان نسبت به یکدیگر و نسبت به زندگی مشترکتان را تجدید کنید.

7. همسر آزرده خاطر باید درد و ناراحتی خود را بیان کند. همسر پنهان‌کار باید بپذیرد که خیانت و دروغگویی او آسیبی جدی به رابطه‌شان زده است، با همسر خود همدردی کند و نشان بدهد که ناراحتی او برایش مهم است. این همدردی زخم‌های دیگری را التیام می‌دهد.

8. به حرف‌های یکدیگر با دقت گوش بدهید.

9.صادق باشید، باید توانایی درک و بیان اینکه چرا رفتارهای بد رخ داده است را داشته باشید. نمی‌توانید با گفتن “نمی‌دانم” از خودتان سلب مسئولیت کنید. برای این که علت این پنهان کاری و علت دوباره تکرار نشدن آن را بفهمید، باید به سختی تلاش کنید.

10.از کلماتی که دعوا به راه می‌اندازد، استفاده نکنید. بدون آن که انگشت اتهام را به طرف همسرتان بگیرید و او را سرزنش کنید، درباره باورها و احساسات خودتان حرف بزنید. کلماتی مانند باید، هرگز و همیشه را از گفتارتان حذف کنید.

11.مسئولیت اعمال و تصمیم‌هایتان را به عهده بگیرید. حالت تدافعی جز به راه انداختن جرو بحث یا تشدید بحران فایده‌ای ندارد.

12.به یکدیگر یادآوری کنید که هر دو نفر حق دارید، در ازاء سوالاتی که درباره خیانت و مخفی‌کاری می‌پرسید، پاسخ‌هایی شفاف و صادقانه دریافت کنید.

 

 

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی