چرا باید روزی ۳ عدد خرما بخوریم؟
به گزارش محیانیوز، خرما میوههای درخت نخل است و سرشار از مواد معدنی، فیبر سالم و ویتامین. میوه خرما یکی از شیرینترین میوههایی است که در انواع مختلف به بازار عرضه میشود. هیچ کس انکار نمیکند که خرما بسیار خوشمزه است و طعم لذت بخشی دارد. با این حال اگر نگاهی به محتوای تغذیه خود بیندازید ممکن است به اندازه سایرخوراکی ها، این خوراکی سالم و مغذی را در رژیم غذایی خود نگنجانده باشید.
مواد مغذی موجو د در ۱۰۰ گرم خرما
پتاسیم – ۶۵ میلی گرم (۲۰ درصد RDA یا مقدار مورد نیاز روزانه)
منیزیم– ۵۴ میلی گرم (۱۴ درصد RDA یا مقدار مورد نیاز روزانه)
ویتامین ب ۶ -۰.۲ میلی گرم (۱۲ درصد RDA یا مقدار مورد نیاز روزانه)
فیبر – ۶.۷ میلی گرم (۲۷ درصد RDA یا مقدار مورد نیاز روزانه)
منگنز – ۰.۳ میلی گرم (درصد RDA یا مقدار مورد نیاز روزانه)
مس – ۰.۴ میلی گرم (درصد RDA یا مقدار مورد نیاز روزانه)
از آن جایی که خرما قند زیادی دارد (۶۶ گرم در یک سرو ۱۰۰ گرمی)، پیشنهاد میشود روزهایی که خرما مصرف میکنید مصرف قند به شکلهای دیگر را محدود نمایید.
بعد از اضافه کردن ۳ عدد خرما در روز به رژیم غذایی چه اتفاقی در بدن رخ میدهد؟
۱. خرما تقویت کننده خوبی برای انرژی است.
خرما سرشار از قند طبیعی از جمله گلوز، فروکتوز و ساکاروز است و همین امر باعث میشود بعد از خوردن خرما احساس انرژی بیشتر و چابکی داشته باشید. پس دفعه دیگر که احساس کمبود انرژی داشتید و به دنبال یک شکلات یا نوشابه انرژی زا بودید دست نگه داشته و به جای آن چند عدد خرما بخورید. فیبر موجود در خرما مدت زمان بیشتری شما را پرانرژی نگه داشته و کمک میکند در طول روز فعال بمانید.
۲. خرما گوارش را بهبود میبخشد.
خرما حاوی فیبرهای محلول در مقادیر بالاست که برای سلامت سیستم گوارش ضروری هستند. فیبرهای محلول به جذب آب در دستگاه گوارش کمک کرده و باعث از بین رفتن یبوست میشوند. فیبرها برای ارتقاء سلامت روده بزرگ و حرکات منظم روده ضروری هستند.
همچنین خطر سرطان کولون (روده بزرگ)، کولیت و هموروئید را کاهش میدهند. (بسیاری از افراد، خرما را به عنوان یک درمان خانگی موثر برای هموروئید در نظر میگیرند.)
خرما همچنین حاوی پتاسیم است که به درمان اسهال و ناراحتی معده کمک میکند؛ و به دلیل این خصوصیات، خرما اغلب به عنوان متعادل کننده دستگاه گوارش در درمانها مورد استفادده قرار میگیرد. همچنین سمبلی از رنگ قهوهای است که برای دستگاه گوارش مفیدند. (خوراکیهای قهوهای رنگ برای معده مناسب هستند.) جدا از این خواص، خرما به بهبود باکتریهای مفید معده هم کمک میکند.
۳. خرما به درمان و پیشگیری از کم خونی کمک میکند.
کم خونی یکی از شایعترین مشکلات سلامتی است، به خصوص در زنان و کودکان. اگر میخواهید با کم خونی به روشی طبیعی مقابله کنید، خرما بهترین گزینه شماست. خرما غنی از آهن است که سطح هموگلوبین را در بدن بالا میبرد.
چند روز به طور منظم خرما مصرف کنید و خودتان شاهد نتایج آن باشید.
۴. خرما استخوانها و سیستم ایمنی شما را تقویت میکند.
خرما حاوی سلنیوم selenium، منیزیم manganese و منگنز magnesium است و این مواد معدنی برای حفظ استخوانهای قوی و سالم مهم هستند. نه تنها این بلکه خرما به عنوان یک خواکی غنی از سلنیوم در نظر گرفته میشود. رژیم غذایی غنی از سلنیوم در جلوگیری از سرطان بسیار مفید است.
پس بهتر نیست این خوراکی شیرین و خوشمزه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید؟
۵. خرما خطر سکته قلبی را کاهش میدهد.
خرما حاوی پتاسیم است که میتواند خطر سکته را کاهش داده و سطح کلسترول LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) را کاهش دهد. LDL به عنوان کلسترول بد که در دیواره رگهای خونی جمع شده و سبب مسدود شدن شریانها میشود، در نظر گرفته میشود. اگر سطح LDL بدنتان بالاست، با خطر بالاتر حمله قلبی روبرو هستید.
۶. خرما سلامت مغز را بهبود میبخشد.
مطالعات زیادی ثابت کرده اند که خرما حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین B۶ است که به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و کارایی آن را بهتر میکند. بنابراین اگر فرزند مدرسهای در خانه دارید به طور منظم به او خرما بدهید.
۷. خرما سلامت بارداری و زایمان را بهبود میبخشد.
بر اساس مطالعهای در دانشگاه علوم، مصرف خرما تاثیر زیادی روی زنان باردار، پارامترهای درد آنها هنگام زایمان و پیامدهای پس از زایمان آنها دارد. آنها این مطالعه را روی ۶۹ زن به مدت ۱۳ ماه انجام دادند و نتایج آن بدین شرح است:
'مصرف خرما در چهار هفته قبل از زایمان به طور قابل توجهی اینداکشن induction یا القای زایمان و تشدید دردهای زایمانی augmentation را کاهش داده و روند زایمان را مطلوبتر میکند و عواقب بعدی زایمان را کاهش میدهد. نتایج آزمایش به صورت تصادفی کنترل شده اند. '
خلاصهای از خواص خرما:
خرما به کاهش وزن کمک میکند.
خرما از اسهال جلوگیری میکند.
خرما سلامت قلب را بهبود بخشیده و احتمال سکته قلبی را کاهش میدهد.
خرما از هموروئید پیشگیری میکند.
خرما به پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک میکند.
خرما به کاهش احتمال خطر ابتلا به کولیت کمک میکند.
خرما به راحتتر شدن زایمان کمک میکند.
خرما به درمان و پیشگیری از کم خونی کمک میکند.
خرما به کاهش فشار خون کمک میکند.
خرما باعث افزایش سلامت تنفسی و گوارشی میشود.
در نهایت، خرما برای سلامت کلی بدن شما مناسب است. امیدواریم به اندازه کافی برای خرید یک جعبه از این میوه شیرین و خوشمزه متقاعد شده باشید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی