کد خبر: ۲۸۹۳
۱۴۰۱/۰۸/۰۱ ۰۰:۰۰:۰۰

7 ضرر بروکلی برای سلامت بدن

بروکلی چه سرخ شود و در کنار غذا به کار برود و چه به عنوان یک چاشنی برای سیب زمینی پخته استفاده شود، یکی از سبزیجات پرطرفدار در دنیا است. تنها جوانه های چشایی زبان نیستند که از طعم این سبزی در کنار غذاها منفعت میبرند، بلکه مصرف بروکلی مزایای مختلفی دارد. متاسفانه بسیاری از افراد با دانستن مزایای بروکلی در مصرف آن زیاده روی می کنند اما باید بدانید مصرف هر چیزی به میزان بیش از حد مضر است

مصرف متعادل کلم بروکلی، سبب پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد گوارش خواهد شد، اما اگر بیش از حد کلم بروکلی مصرف کنیم، عوارض زیادی را به همراه خواهد داشت که عبارتند از:

آسیب به سلول های سالم و افزایش خطر ابتلا به سرطان

کلم بروکلی منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها فواید زیادی دارند و با رادیکال های آزاد سیستم بدن مبارزه و مانعِ بروز آسیب اکسیداتیو به سلول های ما می شوند. اما مصرف بیش از اندازه منابع سرشار از آنتی اکسیدان مانند کلم بروکلی نیز خطرناک است زیرا آنتی اکسیدان ها اگر بیش از حد باشند، علاوه بر هدف قرار دادن سلول های سرطانی، سلول های سالم اطراف آن ها را نیز هدف قرار می دهند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.

چگونه-کلم-بروکلی-را-بپزیم؟

افزایش مشکلات روده، معده و کم آبی بدن

کلم بروکلی سرشار از فیبر است که به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند و سبب تسکین مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه، سندرم روده ی تحریک پذیر، نفخ شکم، درد شکم و... شده و حرکت روده را بهبود می بخشد و یبوست از بین می برد اما اگر کلم بروکلی بیش از حد استفاده شود و همراه آن آب کافی ننوشید، ممکن است بدن تان دچار کم آبی شود.

آلرژی و حساسیت

کلم بروکلی برای همه افراد مفید نیست و گرچه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیتون ها و غیره است اما در برخی افراد موجب ایجاد واکنش های آلرژیک مانند مشکل در روند تنفس، خس خس سینه، سردرد، احتقان بینی، راش پوستی، خارش، درد معده و غیره می شود. پس همه افراد نمی توانند از خاصیت های کلم بروکلی استفاده کنند. افرادی احتمالاً به کلم بروکلی حساسیت دارند که به سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم، شلغم، کلم و ... حساسیت دارند.

Broccoli-2

افزایش خطر هیپوگلیسمی

کلم بروکلی به دلیل پایین بودن شاخص گلیسمی برای بیماران دیابتی یا افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت مفید است اما اگر افراد دچار دیابت بیش از حد بروکلی مصرف کنند، ممکن است دچار افت قند خون یا هیپوگلیسیمی شوند.

کلم بروکلی سبب کاهش میزان جذب قند در جریان خون و جلوگیری از بالا رفتن ناگهانی سطح قند خون می شود. اگر قند خون تا سطح خطرناکی پایین آید فرد دچار افت قند خون یا هیپوگلیسیمی می شود که با علائمی مانند تاری دید، تند شدن ضربان قلب، رنگ پریدگی، خستگی، سرگیجه، گرسنگی بیش از حد، تشنگی بیش از حد و... همراه است. بیماران دیابتی به خصوص افرادی که دارو مصرف می کنند، باید در مصرف کلم بروکلی محتاط باشند زیرا کلم بروکلی ممکن است با دارو تداخل داشته باشد.

افت فشار خون

فشار خون بالا دلیل اصلی مشکلات مختلف قلبی عروقی مانند سکته ی قلبی، سکته ی مغزی، ضربان قلب نامنظم و غیره است. مصرف کلم بروکلی در حد اعتدال به دلیل داشتن پتاسیم فشار خون بالا را درمان می کند زیرا پتاسیم مانند یک وازودیلاتور طبیعی عمل کرده و سبب شل شدن رگ های خونی و تنظیم فشار خون می شود اما اگر کلم بروکلی زیاد مصرف شود، سطح بالای پتاسیم می تواند فشار خون را در حد خطرناکی پایین بیاورد و باعث افت فشار خون شود که با علائمی مانند خستگی، سرگیجه، حالت تهوع، افسردگی، سرد شدن پوست و ... همراه است. پتاسیم بیش از حد در سیستم بدن می تواند با داروها اختلال ایجاد کند پس افرادی که فشارخون بالایی دارند و دارو مصرف می کنند، باید اعتدال را در مصرف بروکلی رعایت کنند.

4594390

ناراحتی معده در مادران باردار و نوزادان

زنان باردار و شیرده می توانند به حد اعتدال از کلم بروکلی استفاده نمایند زیرا کلم بروکلی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیتون ها و ... است که در حفظ یک حاملگی سالم نقش بسزایی دارد و فولات موجود در آن سبب محافظت از نوزادان تازه متولد شده در برابر نقص لوله ی عصبی مانند اسپینا بیفیدا می شود.

مصرف بیش از حد کلم بروکلی توسط خانم های باردار سبب ایجاد مشکلاتی از قبیل درد شکم، گاز روده، انسداد روده و ... می شود. مصرف بیش از حد کلم بروکلی توسط مادران شیرده نیز ممکن است موجب ایجاد ناراحتی معده در نوزادان شود.

broccoli-with-garlic-and-chilli-28860-1-500x333

نگاهی به خواص و مزایای کلم بروکلی

در مطلب " خواص شگفت انگیز و ثابت شده کلم بروکلی " تمام فواید و خواص درمانی این کلم محبوب را گفتیم، در ادامه ی همان موارد مختصر نگاهی خواهیم داشت به مزایای بروکلی.

طبق مطالعات اخیر، بروکلی شامل ترکیباتی است که خوردن آنها می تواند خطر سرطان را هم کاهش دهد. وقتی شما بروکلی می خورید انواع آنتی اکسیدان ها و گلوکوزینولات ها را دریافت می کنید. گلوکوزینولات ها به طور عمده در گیاهان تیره چلیپائیان (گیاهانی از جنس کلم) مانند بروکلی یافت می شوند و خصوصیات ضد میکروبی و ضد سرطان دارند.

تحقیقات نشان می دهد که بروکلی به خصوص می تواند خطر سرطان های گوارشی را به طور موثر کاهش دهد. با توجه به تحقیقات انجام شده نوعی ارتباط بین بیشتر خوردن گیاهان چلیپایی و پایین آمدن احتمال خطر سرطان معده وجود دارد؛ در حالی که تحقیقات قدیمی تر (سال 1391) نشان می دادند که این سبزیجات خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می دهند. بروکلی علاوه بر خصوصیات ضد سرطان خود به طور کلی سلامت بخش گوارشی بدن شما را روز به روز بهتر می کند.

123-Copy-min-1

هنگامی که شما (یک فنجان) بروکلی می خورید، 10 درصد از فیبر روزانهای که پیشنهاد می شود دریافت کنید را به بدن خود می رسانید. این فیبر ها سیستم گوارشی شما را سالم نگه می دارند و در عملکرد روده شما تاثیر مثبت خواهند داشت.

طبق مطالعات اخیر نه تنها مصرف بروکلی برای افراد جوانی که یبوست دارند مفید است، بلکه فیبر حل شده در بروکلی می تواند باکتری های داخل شکم را به یک تعادل مطلوب برساند. بروکلی این کار را با افزایش رشد باکتری های مفید شکم و کاهش هم زمان باکتریهایی در شکم که می توانند مضر باشند، انجام می دهد.

 

منبع: بازده

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی