نقش فیزیوتراپی در پیچ خوردگی های مکرر مچ پا
به گزارش محیانیوز؛ مهرداد بهرامیان گفت: یکی از شایع ترین آسیبها ناحیه مچ پا، پیچ خوردگی آن است، زمانیکه پای شخص به درستی روی زمین قرار نگیرد ممکن است پا به سمت داخل چرخیده و کنار خارجی پا مماس بر زمین قرار گیرد و در نتیجه آن رباطی که در سمت خارج پا قرار دارد دچار کشیدگی نسبی،شدید و یا حتی پارگی کامل شود.
دراین شرایط رباط دچار پارگی های میکروسکوپی و یا پارگی های واضح می شود که در صورت درمان ناقص این آسیب،مچ پا میتواند دچار درد مزمن و ناپایداری و پیچخوردگیهای مکرر شود.
وی در ادامه اظهار داشت:درمان این عارضه بسته به شدت آسیب آن دارای طیف وسیعی از بانداژ تا گچ گیری و درنهایت عمل جراحی است.
وی درباره اقدام های درمانی پس از پیچ خوردگی گفت: بی حرکت کردن مچ پا و استفاده از کیسه یخ جهت کاهش ورم نخستین اقدام پس از آسیب است. معمولاً بانداژ تا 2 هفته ادامه پیدا می کند و بیمار به تدریج با کاهش درد آن را باز می کند. در طی این دوره بیمار علاوه بر راه رفتن، باید به تمرینات تقویتی مچ پا را نیز توجه داشته باشد.
مهرداد بهرامیان گفت: در آسیب های شدید ممکن است به مدت سه تا چهار هفته از گچ گیری یا بریس های مخصوص استفاده شود که در این حالت نیز برای رسیدن به نتیجه مناسب درمانی لازم است بیمار حتماً با آنها راه برود.
به گفته مهرداد بهرامیان نقش فیزیوتراپی در کاهش درد و تورم، افزایش دامنه حرکتی و قدرت عضلات، بهبود انعطاف پذیری بافت ها، بهبود حس عمقی و تعادل، جلوگیری از پیچ خوردگی های مکرر و بازگشت به سطح فعالیت قبلی و ورزش نقش بسیار حائز اهمیت است: حداقل سه ماه برای این بازتوانی زمان نیاز است که در این مدت شخص باید از راه رفتن در زمین های ناهموار خودداری کند و از کفش های ساق دار استفاده کند.
وی در ادامه افزود:از شروع ماه سوم برای حفظ پایداری مچ پا و جلوگیری از پیچ خوردگی های بعدی باید تمرینهای تعادلی برای به دست آوردن مجدد حس عمقی بر روی سطوح بی تعادل و یا صفحات مخصوص انجام شود.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی