بادمجان بخور، لاغر شو
امروزه، لاغر شدن یکی از دغدغه هایی است که بسیاری از انسان های روی زمین را درگیر کرده است. رژیم غذایی مناسب، می تواند فرایند لاغر شدن را سریع تر کند. بادمجان، یکی از مواد غذایی است که تقریبا در سراسر جهان یافت می شود. بادمجان، گیاهی بومی از هندوستان است که امروزه در تمام محل های گرمسیری و نیمه گرمسیری، رشد می کند.
استفاده از بادمجان برای لاغری
در بسیاری از رژیم های غذایی، به ویژه رژیم های غذایی لاغری، از بادمجان استفاده می شود. حتی بافت بادمجان، باعث می شود که برخی ها به جای گوشت، آن را در رژیم های غذایی خود استفاده کنند. بسیاری از افرادی که رژیم های مختلفی را برای لاغری امتحان کرده اند، رژیم هایی که در آنها از بادمجان استفاده می شده است را مؤثرتر معرفی کرده و از آنها استفاده کردند، و در نتیجه به کاهش وزن رسیدند.
در صورتی که دوست دارید از رژیم های لاغری استفاده کنید، ما به شما پیشنهاد می کنیم که حتما از بادمجان نیز استفاده کنید. تأثیر بادمجان برای لاغر شدن، غیر قابل باور است، زیرا بادمجان، با وجود کالری کمی که به بدن می رساند، منبع بسیار خوبی برای دریافت آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است.
یکی از ویژگی های بادمجان، این است که می توان آن را به شکل های مختلفی طبخ کرد، و همچنین در غذاهای مختلف به کار برد. در نتیجه، می توانید بادمجان را در انواع رژیم های غذایی خود، جای دهید و از مزایای بی نظیر آن برای کاهش وزن و لاغری استفاده کنید.
مواد موجود در بادمجان
بادمجان، با وجود اینکه انرژی به نسبت کمی را به بدن می رساند، اما منبعی سرشار از مواد مغذی و مورد نیاز بدن است. در نتیجه می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای افرادی باشد که می خواهند لاغر شوند. در ادامه به بررسی موادی که در بادمجان وجود دارند و فواید مصرف آن خواهیم پرداخت.
آنتوسیانین
آنتوسیانین، به عنوان یک ترکیب رنگی در گیاهان شناخته شده است، که در PH های مختلف، رنگ های مختلفی به خود می گیرد. آنتوسیانین، علاوه بر اینکه یک ترکیب رنگی است، یک آنتی اکسیدان نیز هست و برای بدن بسیار مفید است.
تحقیقاتی که اخیرا در مورد آنتوسیانین انجام شده است، نشان می دهد که این ماده، می تواند در از بین رفتن چاقی مفرط نقش داشته باشد. از فواید دیگر آنتوسیانین، کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است.
فیبر
یکی از موادی که در گیاهان، به فراوانی یافت می شود و برای کاهش وزن می تواند بسیار مناسب باشد، فیبر است. فیبر، یکی از بافت ها در سامانه ی بافت زمینه ای گیاهان است. فیبر ها، به شکل طویل در بافت گیاهان و به ویژه بادمجان قرار دارند.
فیبر، بر خلاف انتظار بسیاری از افراد، نه تنها به طور کامل جذب بدن انسان نمی شود، بلکه تنها مقدار بسیار ناچیزی از آن جذب خواهد شد و بیشتر فیبر مصرف شده، از بدن خارج می شوند. با این حال، همان مقدار کم از فیبر، می تواند بسیار برای بدن مفید باشد.
مصرف فیبر، می تواند میزان قند خون را تنظیم کند، خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهد، باعث سم زدایی بدن شود، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود ببخشد، یبوست را درمان کند و همچنین باعث کاهش وزن شود.
آهن
یکی از موادی که می توان آن را در بادمجان یافت، آهن است. آهن، یکی از مواد معدنی است که یکی از منابع تأمین آن، گیاهان هستند. آهن، یکی از مهمترین عناصر برای ساخت هموگلوبین است. هموگلوبین، یک پروتئین انتقالی است که در گولبول های قرمز قرار دارد، و وظیفه آن انتقال گاز های تنفسی، یعنی اکسیژن و در اکسید کربن است.
در صورتی که بدن دچار کمبود آهن باشد، هموگلوبین به اندازه کافی ساخته نخواهد شد. اگر مقدار هموگلوبین تولیدی کافی نباشد، گلبول های قرمز نیز به اندازه مورد نیاز ساخته نمی شوند؛ در نتیجه بدن دچار کم خونی می شود.
آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها، دسته ای از مواد هستند که اگر رژیم غذایی افراد برای لاغر شدن مناسب نباشد، ممکن است در بدن کم شوند، کمبود آنتی اکسیدان در بدن، می تواند پیامد های نامطلوبی به همراه داشته باشد.
رادیکال های آزاد، ترکیبات به شدت فعالی هستند که در برخی از واکنش های بدن، مانند واکنش تنفس سلولی ساخته می شوند. همانطور که گفتیم، رادیکال های آزاد فعال هستند، در نتیجه به سلول های بافت های دیگر حمله می کنند تا کمبود الکترون خود را جبران کنند. این فرایند می تواند باعث آسیب بافتی شود و حتی ممکن است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
آنتی اکسیدان ها، موادی هستند که این رادیکال های آزاد را خنثی می کنند، در نتیجه می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده، و از آسیب های بافتی در اثر رادیکال های آزاد جلوگیری کنند. برخی از آنتی اکسیدان ها، می توانند باعث کاهش وزن شوند.
ویتامین های گروه B
ویتامین ها، یکی دیگر از موادی هستند که در بادمجان به فراوانی وجود دارند. ویتامین های گروه B، یکی از این ویتامین ها هستند که خواص فراوانی دارند و می توانند عملکرد مغز و سلول های عصبی را بهبود ببخشند. در نتیجه، مصرف بادمجان در رژیم های لاغری، می تواند نیاز بدن به ویتامین ها، از جمله ویتامین های B6 و B12 را تأمین کند.
ویتامین B12، برای ساخته شدن سلول های خونی ضروری است، در نتیجه کمبود آن می تواند باعث کم خونی شدید شود.
نحوه مصرف بادمجان برای لاغری
همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، مصرف بادمجان به صورت سرخ شده، نه تنها باعث لاغری نمی شود، بلکه باعث اضافه وزن و بالا رفتن چربی بدن می شود. پس می توان نتیجه گرفت که نحوه مصرف بادمجان، می تواند برای لاغر شدن بسیار مؤثر باشد.
شما می توانید بادمجان را به صورت بخار پز شده، و یا آب پز مصرف کنید. در نتیجه چربی اضافی وارد بدن شما نخواهد شد. مصرف بادمجان به صورت کبابی برای کاهش وزن مانعی ندارد و می تواند مؤثر واقع شود.
در بسیاری از رژیم ها، بادمجان را در درست کردن سالاد استفاده می کنند. مصرف بادمجان با سیر، می تواند بدن را ضد عفونی کرده و همچنین می تواند باعث سم زدایی آن نیز شود.
مصرف بادمجان در رژیم های ایرانی رواج بسیاری دارد، اما در اکثر این غذاها، بادمجان به صورت سرخ شده مصرف می شود، در نتیجه بادمجان نمی تواند در این حالت باعث کاهش وزن شما بشود.
بادمجان به همراه ماست نیز مصرف می شود، و ماست می تواند کمبود کلسیم بدن را جبران کند. ترکیب این دو ماده می توانند بسیاری از نیاز های بدن را تأمین کنند.
برخی از افرادی که می خواهند با استفاده از بادمجان بدنشان را لاغر کنند، از آب بادمجان استفاده می کنند. شما نیز می توانید در صورت تمایل، از آب بادمجان در رژیم های لاغری خودتان استفاده کنید.
برای تهیه کردن آب بادمجان، ابتدا آن را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید و درون یک ماهیتابه قرار دهید. درون ماهیتابه، به اندازه ای آب بریزید که تا سطح بادمجان ها با آب پوشیده شود. سپس ماهیتابه را به مدت حداقل پنج دقیقه بر روی گاز قرار دهید. سپس گاز را خاموش کنید و منتظر بمانید تا مخلوط، با دمای اتاق یکی شود. در نهایت، آب بادمجان شما آماده است. البته بهتر است که آن را از صافی عبور دهید تا قطعات بزرگ آن، از آب بادمجان جدا شوند.
آیا بادمجان به تنهایی می تواند در رژیم لاغری قرار بگیرد؟
با اینکه بادمجان، یک منبع غنی از انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، فیبر و... است، اما بدن انسان به مواد بسیار بیشتری نیاز دارد.
پروتئین، یکی از موادی است که بدن به آن نیاز دارد، اما از طریق بادمجان به دست نخواهد آمد. برای تولید پروتئین، نیاز به مصرف آمینو اسید دارید.
اسید های چرب امگا3، امگا6 و... از جمله مواد دیگری هستند که برای رژیم گرفتن، مناسب هستند اما در بادمجان به فراوانی وجود ندارند. یکی از منابع مهم برای تأمین این اسید های چرب، ماهی ها هستند. اسید های چرب، می توانند چربی های مضر خون را نیز کاهش دهند.
جمع بندی مطالب و سخن پایانی
رژیم های فراوانی برای لاغر شدن وجود دارند و در بسیاری از این رژیم ها، بر خوردن بادمجان تأکید شده است. ما نیز به شما پیشنهاد می کنیم که برای لاغر شدن، از بادمجان و آب بادمجان استفاده کنید، و در کنار لاغر شدن، مواد مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی