هسته خرما چه خواصی دارد؟
1. پودر هسته خرما برای دیابت و درمان مشکلات قند خون
هسته خرما در درمان مشکلات مربوط به قند خون، دیابت و عوارض مربوط به آن مفید است. بر اساس تحقیقات اخیر، هسته خرما اثرات محافظتی بالقوه ای را در برابر عوارض اولیه دیابت کبد و کلیه نشان داده است. هسته خرما برای بیماران دیابتی بسیار مفید است و قند خون در این افراد را کنترل می کند. این پودر اعجاب انگیز حاوی خواصی برای تولید انسولین است.در صورت ابتلا به دیابت و قند خون بالا ، بهتر است پودر هسته خرما را به مدت یک هفته امتحان کنید.
2. عوامل ضد ویروسی
هسته خرما به عنوان یک عامل ضد ویروسی در برابر انواع ویروس های بیماری زا انسانی عمل می کند که می تواند در درمان و پیشگیری از بسیاری از انواع عفونت های ویروسی مفید باشد. تحقیقات نشان داده است که عصاره خرما توانایی قوی در جلوگیری از عفونت فاژ سودوموناس ATCC 14209-B1 را نشان می دهد و به طور کامل از لیز باکتریایی جلوگیری می کند.
3. جلوگیری از آسیب رسیدن به DNA
هسته های خرما سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که باعث جلوگیری از آسیب به ساختار DNA بدن می شوند. علاوه بر این ، دانه های خرما به دلیل دارا بودن مواد معدنی متعددی در تقویت سیستم ایمنی و اعصاب موثر هستند. ارزش غذایی خرما و هسته آن باعث شده است این میوه به یک منبع غذایی ارزشمند تبدیل شود.
4. جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه و آسیب کبدی (دفع سنگ کلیه با هسته خرما)
هسته های خرما به درمان سنگ کلیه و بیماری های مثانه کمک می کند. در هسته خرما چندین ترکیب دارویی وجود دارد که یکی از این ترکیبات مانند داروهای کورتیکواستروئیدی (ضد التهاب) که برای درمان ناراحتی های کلیه و مثانه ، التهاب و بیماری های عفونی تجویز می شوند، عمل می کند. هسته خرما دارای خاصیت خرد کنندگی است و به همین جهت برای خرد کردن و شکستن سنگ های کلیه مفید هستند. هسته خرما سرشار از ماده ای به نام پروآنتوسیانیدین است که از کبد و کلیه در برابر هرگونه آسیبی محافظت می کند.
5. فیبر هسته خرما برای درمان اختلالات گوارشی
هسته خرما که 10-15٪ وزن خرما را تشکیل می دهد، به طور متوسط حاوی 1.73٪ فیبر غذایی است. در واقع اینطور می توان گفت هسته خرما منبع غنی از فیبر غذایی محسوب می شود. این فیبر قابل توجه پس از عمل آوری خرما برای تهیه شربت خرما، خمیر خرما ، سس خرما یا خرمای بدون هسته ، به چرخه غذایی بازنگشته و معمولاً کارخانه ها از هسته ها به عنوان ضایعات برای خوراک دام استفاده می کنند. بنابراین ، پودر هسته خرما می تواند اختلالات گوارشی ، به ویژه اسهال مزمن را درمان کند و به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی عمل کرده و باکتری های وارد شده به سیستم گوارش را از بین ببرد.
سلامتی پوست و مو
1. فواید پوستی روغن هسته خرما
استفاده از روغن هسته خرما بر روی پوست، اثرات محافظتی در برابر آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه UV-B را تایید کرده است. مطالعه مشابهی نشان داد که روغن هسته خرما می تواند پوست انسان را ترمیم کند که می تواند به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی باشد. وجود آنتی اکسیدان های طبیعی مانند فنل ها و توکوفرول ها در روغن هسته خرما می تواند از آسیب اکسیداتیو کراتینوسیت های ناشی از قرار گرفتن در معرض پراکسید هیدروژن بر روی پوست جلوگیری کند. علاوه بر این ، آنها همچنین دریافتند که روغن هسته خرما می تواند از پوست در برابر آسیب استرس اکسیداتیو ناشی از پراکسید هیدروژن (H2O2) از طریق فرآیند پراکسیداسیون لیپید محافظت کند که بهتر از روغن زیتون است.
2. ایجاد یک محیط سالم پوست سر
برای رشد موهای سالم محیطی ایده آل مورد نیاز است. پوست جایی است که موها تغذیه خود را از آن دریافت می کنند، بنابراین باید همیشه در شرایط عالی باشد تا از رشد مناسب مو حمایت کند. روغن خرما حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 6 است که چربیهای غیراشباع چندگانه هستند و پوست سر را تغذیه میکنند. جدای از آن، روغن خرما سرشار از اسید لوریک است، یک اسید چرب اشباع که حاوی خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است. این به ایجاد یک محیط بهینه برای رشد مو با از بین بردن شوره سر و آکنه کمک می کند.
3. روغن هسته خرما، موها را ضخیم می کند
نازک شدن موها بخش طبیعی پیری است. ریزش مو در اثر عوامل زیادی ایجاد می شود. اما این ایده اصلی است: هنگامی که سلول های ما انرژی کافی تولید نمی کنند ، تمام اندام های ما - از جمله فولیکول های مو - شروع به پیری می کنند. در نتیجه رشد موها کند می شود و به زودی ریزش شروع می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، برای جلوگیری از بدتر شدن آن به ویتامین B2 و اسیدهای آمینه نیاز خواهید داشت.
روغن خرما دارای اسید آمینه و ریبوفلاوین (ویتامین B2) بالایی است که می تواند به طور موثری ریزش مو را مهار کند. اسید آمینه در تولید کراتین ، پروتئینی که مسئول تقویت فولیکول ها و افزایش قابلیت ارتجاعی مو است ، ضروری است. از طرف دیگر ریبوفلاوین نقش عمده ای در تولید انرژی و بازگرداندن عملکرد و توسعه سلولی دارد.
4. مبارزه با رادیکال های آزاد
خرما سرشار از مواد غیر مغذی زیست فعال به نام فیتوکمیکال است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. در حقیقت ، گزارش شده است که خرما دومین میوه آنتی اکسیدانی است که در چین مصرف می شود. روغن خرما از دسته های زیادی از اجزای فعال زیستی تشکیل شده است که یکی از آنها کاروتنوئیدها است. این یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که با محافظت از مو در برابر رادیکال های آزاد به تقویت مو کمک می کند. همچنین تحقیقات نشان می دهند که آنتی اکسیدان هیدرولیزات پروتئین هسته خرما می تواند به عنوان یک ماده غذایی بالقوه برای بهبود سلامت استفاده شود
5. موها را مرطوب می کند
علاوه بر جلوگیری از شوره سر و آکنه پوست سر، روغن خرما به دلیل فواید مرطوب کنندگی آن نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 9 موجود در روغن به کنترل از دست دادن آب کمک می کند تا رطوبت مو دست نخورده نگه داشته شود و کوتیکول ها بسته شوند. برای احیای موهای خشک و شکننده، توصیه می کنیم از محصولات مراقبت از موی ساخته شده با روغن خرما استفاده کنید.
6. جلوگیری از سفید شدن زودرس
خرما سرشار از ویتامین های زیادی است که به محافظت در برابر از بین رفتن رنگ دانه کمک می کند. دو مورد از آنها مس و پانتوتنیک اسید (ویتامین B5) هستند که به تحریک تولید رنگ دانه کمک می کنند. رنگ مو بر اساس میزان ملانین در تارها تعیین می شود. با افزایش سن، بدن ما ملانین کمتری تولید می کند و موهای ما را سفید می کند. در حالی که نمیتوانیم پیری را معکوس کنیم، میتوانیم با خوردن غذا و استفاده از محصولاتی که به طور طبیعی غنی از مس و اسید پانتوتنیک هستند، مانند روغن هسته خرما، بدن خود را به تولید ملانین کافی تشویق کنیم.
چگونه پودر هسته خرما را در خانه درست کنیم؟
هسته های خرما را بشویید و بگذارید کاملاً خشک شود. بسته به محل زندگی شما ممکن است خشک شدن تا 3 روز طول بکشد. پس از خشک شدن کامل، هسته های خرما را آسیاب کرده و مانند هسته های قهوه استفاده کنید.
چگونه از هسته خرما استفاده کنیم؟
با توجه به اینکه هسته خرما ماده خوراکی نیست ، باید آنها را به پودر تبدیل کنیم. پودر هسته خرما از هسته های سوزانده شده یا بو داده تهیه می شود.
- برخی از افراد از هسته خرما به عنوان افزودنی به قهوه استفاده می کنند.
- پودر خرما را به آب گرم با لیمو اضافه کنید و به صورت چای یا دمنوش بنوشید.
- نان سالم درست کنید.
- فقط کافیست شربت خرما را با عسل یا جگرز مخلوط کنید. از این به جای مربا استفاده کنید.
- پودر خرما را به اسموتی ها یا آب میوه های خود اضافه کنید.
- پودر هسته خرما را به ظروف پخت خود مانند کلوچه، کیک و غیره اضافه کنید.
- هنگام تهیه سس سالاد ، شربت خرما اضافه کنید تا از مزایای بیشتری برای سلامتی برخوردار باشید.
- پودر خرما را به عنوان ماده ای روی نان یا کیک های خود بمالید و بپزید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی