کد خبر: ۸۰۵۳
۱۴۰۲/۰۴/۱۶ ۱۲:۴۵:۵۷

وجود مشکلات دهان و دندان در مادر باردار، باعث تولد زودرس نوزاد می‌شود

عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده اگر مادر باردار دچار مشکلات لثه، دهان و دندان باشد، این موضوع منجر به تولد زودرس نوزاد می‌شود.

حسین حصاری، دکترای تخصصی سلامت دهان و دندان و عضو فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اهمیت پیشگیری از پوسیدگی دندان در سنین کودکی، بیان داشت: مراقبت یعنی از قبل از تولد این موضوع برای یک نوزاد تعریف می‌شود و بعد از آن این نوزاد توسط مادر و سیستم بهداشتی مراقبت می‌شود، در نتیجه مجموعه دندان‌ها همینطور است و مراقبت می‌خواهد. این موضوع باید از قبل از تولد شروع شود و مادر محیط دهان و دندان سالمی داشته باشد و در غیر این صورت فرزند او آسیب می‌بیند.

وی ادامه داد: این آسیب‌ها ممکن است قبل از تولد به صورت تولد زودرس خود را نشان دهد. اگر مادر دچار مشکلات لثه و دهان و دندان زیاد باشد، نشان داده شده که منجر به تولد زودرس نوزاد می‌شود. بعد از تولد نیز اگر مراقبت لازم از دندان و دهان نوزاد صورت نگیرد، منجر به مشکلات دهان و دندان شده و این مشکل از یک تا دو سالگی می‌تواند شروع شود.

این دکتر دندانپزشک گفت: شاخص پوسیدگی در کودکان سه ساله بین کودکان ایرانی بین یک و هفت دهم تا دو دندان خراب است، چرا که نمی‌توانیم دندان کودکان زیر 3 و 4 سال پر کنیم، بنابراین اگر زیر 3 سالگی دو دندان خراب در کودکان داریم، نشان می‌دهد که این حالت از ابتدای رویش دندان‌ها ایجاد شده است. متأسفانه این وضعیت از 3 تا 6 سالگی وجود داشته و میزان پوسیدگی سه برابر افزایش پیدا می‌کند، به طوری که در کودکان 6 ساله به طور میانگین 6 دندان پوسیده داریم.

وی خاطرنشان کرد: دندان‌های دائمی در سنین 6 تا 7 سالگی در کودکان این سن 2 دهم تا 3 دهم دندان پوسیده وجود دارد که این میزان در سن 9 سالگی به یک دندان خراب و در سن 12 سالگی به 2 دندان دائمی تبدیل می‌شود، در نتیجه این حالت نشان می‌دهد که مراقبت لازم وجود نداشته و سیستم بهداشتی و والدین نمی‌توان از دندان‌های کودکان مراقبت‌های لازم را داشته باشد.

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی