کد خبر: ۱۷۳۹
۱۴۰۱/۰۷/۰۹ ۲۰:۳۳:۰۰

آیا تبدیل عضله به چربی بعد از ترک ورزش حقیقت دارد؟

مهسا بابایی، کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی و تغذیه

 خیلی از افراد از ترس چاقی پس از ترک ورزش و تبدیل عضله به چربی ، به طور کلی دور هر نوع فعالیت بدنی را خط می کشند زیرا معتقدند اگر بنا به هر دلیل مدتی مجبور شوند ورزش را ترک کنند بافت چربی جایگزین بافت عضلانی آنها شده و عملا چاقتر از قبل خواهند شد.

قبل از هر چیز باید بدانیم که هر بافت مجموعه ای از سلولهای تخصص یافته می باشد که کار معینی را انجام می دهند . ماهیت سلول ها و بافت های بدن از زمان تفکیک این بافت ها در دوران جنینی کاملا ثابت است و پس از تولد انسان هر بافت عملکردهای اختصاصی داشته و قابلیت تبدیل به بافت دیگر را تا زمان مرگ ندارد .

back-pain-sport

طی تکامل بافت چربی از سلولهای چربی با محتوای چربی و برای تامین و ذخیره انرژی بدن ، حفاظت بدن در برابر سرما و عایق حرارتی ، جلوگیری از آسیبهای مکانیکی و تروما ، ترشح برخی هورمون ها مانند لپتین، آدیپونکتین و… ایجاد شده است و بافت عضلانی ماهیچه ای از سلول های ماهیچه ای با محتوای غالب پروتئینی برای عملکرد انقباض یا ایجاد توان عضلانی و حرکت تشکیل شده است .

هیچ نوع رژیم غذایی و هیچگونه ورزشی نمی تواند بافت چربی را به بافت عضلانی و یا بالعکس بافت عضلانی را به بافت چربی تبدیل کند و اساسا این تبدیل و تغییر طی هیچ فرآیندی انجام پذیر نیست.

با انجام ورزش و فعالیت بدنی و همچنین رژیم غذایی صحیح و علمی میتوان بافت چربی بدن را کاهش و از طرفی بافت عضلانی و حجم توده عضلات بدن را افزایش داد یعنی در واقع باید نسبت توده بدون چربی بدن به توده چربی بدن افزایش یابد و چربی های بدن برای تامین انرژی در طی پروسه کاهش وزن با ورزش به مصرف بدن برسد.

اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که نمی توان به طور صد درصدی میزان بافت چربی را کاهش داد چون وجود چربیهایی موسوم به چربیهای ساختاری برای بدن الزامی است و تنها باید چربی های ذخیره ای را کاهش داد.

Quit-exercising

تبدیل عضله به چربی حقیقت دارد؟

برای اینکه بدانید تبدیل عضله به چربی چقدر صحت دارد ، اول از همه باید بدانید که ورزش کردن باعث می شود که اسیدهای آمینه که همان واحدهای سازنده پروتئین هستند در ماهیچه های شما جمع می شوند و عملا باعث حجیم تر و قوی تر شدن عضلات شما می شوند .

زمانی که در طول روز شما ورزش می کنید این اسیدهای آمینه از ماهیچه های شما وارد جریان خون می شوند و بعد از مدتی مجدد وارد عضلات شما می شوند . در واقع ورزش کردن مهمترین عامل برگشت مجدد اسیدهای آمینه به داخل عضلات شماست . اما زمانی که شما به هر دلیلی ورزش کردن را ترک می کنید ، اسید آمینه کمتری به سمت عضلات شما می آید و در نتیجه عضلات شما روز به روز کوچکتر می شود .

هنگامی که به طور منظم ورزش نمی کنید ، ترکیب بدن شما تغییر می کند . با کاهش فعالیت بدنی ، سلول های ماهیچه ای شما کوچک می شوند . وقتی شما کالری کمتری می سوزانید ، سلولهای چربی شروع به گسترش می کنند و باعث می شوند چاقتر شوید .

مواظب تغذیه و رژیم غذایی‌تان باشید

پس چاره این است که زمانی که برای مدتی ورزش انجام نمی دهیم توجه بیشتری به مقدار غذای مصرفی مان داشته باشیم و غذای کمتری مصرف کنیم تا چاق نشویم .

فراموش نکنید زمانی که ورزش را از سر می گیرید بدن شما برای عضله سازی به مواد غذایی و مواد پروتئینی بیشتری نیازمند است . سعی کنید در برنامه غذایی خود از انواع منابع پروتئینی مثل انواع گوشت ها ، تخم مرغ ، حبوبات و لبنیات بیشتر استفاده کنید .

woman-weights-670x377-1-1

تبدیل عضله به چربی حقیقت ندارد و هیچگاه چربی به عضله و یا عضله به چربی تبدیل نمی شود چون بافت و ساختار این دو با هم متفاوت است . اگر زیاد غذا بخورید و کم حرکت کنید ، کالری های اضافی یعنی مقادیر اضافی کالری  که مازاد نیاز بدن است ، اعم از مواد نشاسته ای و قندی و پروتئینی یا چربی ، به چربی تبدیل خواهند شد .

اگر عضلات به کار گرفته نشوند ، چروکیده و ضعیف می شوند ، اما هرگز به چربی مبدل نمی شوند . وقتی شما ورزش کنید ، نسوج چربی ضعیف تر و نسوج عضلانی شما بزرگتر و قویتر خواهند شد .

 

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی