کد خبر: ۱۹۰۸۳
۱۴۰۲/۰۸/۱۸ ۲۱:۲۶:۱۲

غلات و یا حبوبات شما باکدام موافق هستید؟

به گفته بهترین متخصص تغذیه در تهران یکی از تفاوت های اصلی بین غلات و حبوبات در این است که غلات نسبت به حبوبات به میزان بیشتری تولید می شوند چون سرشار از کربوهیدرات هستند. از لحاظ تجاری غلات در حجم بالایی کشت می شوند و کشورهایی مثل هند، چین و اندونزی در درجه اول برنج را به عنوان غذای اصلی مصرف می کنند. ما در این مطلب به تفاوت های بین حبوبات و غلات می پردازیم.

تفاوت حبوبات و غلات

به گزارش محیانیوز،تفاوت اصلی دیگر بین غلات و حبوبات در این است که حبوبات فاقد کربوهیدرات های موجود در غلات هستند. در عوض حبوبات منبع مواد مغذی دیگری مثل پروتئین و اسیدهای آمینه محسوب می شوند. تفاوت های بین این دو نوع ماده غذایی در جدول زیر خلاصه شده است:

تفاوت بین حبوبات و غلات

حبوبات

غلات

ارزش غذایی

حبوبات کربوهیدرات کمتری نسبت به غلات دارند اما سرشاراز مواد مغذی دیگری مثل پروتئین ها، اسیدهای آمینه، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی اند. غلات حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات هستند. علاوه بر این غلات منبع غنی فیبر غذایی، ویتامینA ، B6 ، B12 ، C، کلسیم، فسفر، اسیدهای آمینه و سایر مواد معدنی محسوب می شوند.

تولید محصول

تولید کمتر در مقایسه با غلات تولید تجاروی و کشاورزی بیشتر

طبقه بندی

حبوبات به طور عمده به:

 

سلسه: گیاهان

دسته: باقلاسانان

خانواده: حبوبات

تعلق دارند.

غلات به طور عمده به:

 

سلسه: گیاهان

دسته: گندمسانان

خانواده: غلات

تعلق دارند.

جایگاه در رژیم غذایی

حبوبات از نظر غذایی مهم هستند اما نسبت به غلات مصرف کمتری دارند. غلات به دلیل داشتن کربوهیدرات بالا، در بسیاری از کشورها یکی از مواد غذایی اصلی به شمار می روند.

نمونه ها

لوبیا، نخود، عدس و ماش جزو حبوبات محسوب می شوند. برنج، گندم، ذرت و جو همگی نمونه هایی از غلات هستند.

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی