چرا کلم قرمز یک خوراکی فوق العاده است؟
کلم قرمز ( به انگلیسی : Red cabbage ) یا کلم بنفش در بین خانواده ویتامین ها بیشتر از همه ویتامین ث دارد ، مقدار ویتامین ث در کلم قرمز دو برابر کلم سبز است.
کلم قرمز در تمام طول سال رشد میکند ولی اگر در آب و هوای سردتر کاشته شود طعم بهتری دارد. کلم قرمزی که در پاییز و زمستان کاشته می شود بافتی تردتر و طعمی ملایم و فلفلی شیرین دارد.
از کلم قرمز بیشتر برای تهیه سالاد و ترشی و دورچین استفاده می شود.
از آنجایی که کلم قرمز بافت تقریبا سفتی دارد میتوانید هنگام تهیه سالاد از 2 ساعت قبل کلم را خرد کرده و رویش روغن زیتون و نمک بپاشید تا بافتش نرم تر شود.
ارزش غذایی کلم قرمز
ارزش غذایی هر 100 گرم کلم قرمز عبارت است از:
انرژی 31 کیلو کالری
کربوهیدرات 6.94 گرم
فیبر غذایی 2.6 گرم
قند 3.32 گرم
چربی 0.09 گرم
پروتئین 1.51 گرم
آب 91 گرم
ویتامین کا 47.6 میکروگرم معادل 45 درصد مقدار مورد نیاز روزانه ( DV )
ویتامین ث 34.4 میلی گرم معادل 41 درصد ( DV )
ویتامین ب 6 0.225 میلی گرم معادل 17 درصد ( DV )
ویتامین ب 9 یا فولات 24 میکروگرم معادل 6 درصد ( DV )
تیامین یا ویتامین ب 1 0.071 میلی گرم معادل 6 درصد ( DV )
ریبوفلاوین یا ویتامین ب 2 0.06 میلی گرم معادل 5 درصد ( DV )
نیاسین یا ویتامین ب 3 0.382 میلی گرم معادل 3 درصد ( DV )
پانتونیک اسید یا ویتامین ب 5 0.154 میلی گرم معادل 3 درصد ( DV )
کلسیم 42 میلی گرم معادل 4 درصد ( DV )
آهن 0.66 میلی گرم معادل 5 درصد ( DV )
منیزیم 17 میلی گرم معادل 5 درصد ( DV )
فسفر 33 میلی گرم معادل 5 درصد ( DV )
پتاسیم 262 میلی گرم معادل 6 درصد ( DV )
روی 0.25 میلی گرم معادل 3 درصد ( DV )
خواص کلم قرمز
کلم قرمز یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای سلامت کلی بدن و کاهش وزن است.
فلاونوئیدهای موجود در کلم قرمز خاصیت ضد التهابی دارند و برای درمان بیماریهای متعدد مفید است.
فلاونوئیدهای موجود در کلم قرمز خاصیت ضد التهابی دارند و برای درمان بیماریهای متعدد مفید است. مصرف کلم قرمز می تواند دردهای میگرن ، دردهای رماتیسمی ، درد سیاتیک ، دل درد ، انسداد عروق ، گرفتگی عضلات و برونشیت شدید را بهبود دهد.
آب کلم قرمز به دلیل وجود آهن و سولفور میتواند عفونت های قارچی و زخم معده را درمان کند.
کلم قرمز به کاهش فشار خون و کلسترول خون کمک میکند و به عنوان یک ماده ضد پیری شناخته می شود.
آنتوسیانین های موجود در کلم قرمز باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت و انواع خاصی از سرطان می شود و به سلامت مغز کمک میکند.
کلم قرمز سرشار از ویتامین ث
ویتامین ث یکی از آنتی اکسیدان های ضروری برای بدن است از تقویت سیستم ایمنی بدن گرفته تا تقویت عضلات ، تقویت انرژی و حفظ سلامت پوست و مو. در خانواده کلم ها ، کلم قرمز بیشترین مقدار ویتامین ث را دارد به طوری که میزان آن در کلم قرمز دو برابر کلم سبز است.
کلم قرمز سرشار از ویتامین K
مقدار ویتامین K در کلم قرمز بسیار بالا است و مصرف 100 گرم کلم قرمز میتواند نیمی از ویتامین K مورد نیاز روزانه بدن را تامین کنید.
ویتامین K به لخته شدن خون هنگام بروز جراحت کمک میکند و مانع از درد و خونریزی بیش از حد در دوران قاعدگی زنان می شود و از سویی دیگر با پوکی استخوان مقابله میکند.
کلم قرمز سرشار از فیتونوترینت ها
فیتونوتریت ها phytonutrient ترکیبات طبیعی موجوددر میوه ها و سبزی ها هستند. این ترکیبات طبیعی یکی از محصولات فتوسنتز گیاهان به حساب می آیند که مانع از ابتلا به سرطان شده و در هوای آلوده به از بین بردن آلاینده های محیطی وارد شده به بدن کمک میکنند.
کلم قرمز به تامین فیبر بدن کمک می کند
فیبر موجود در کلم قرمز به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
وجود فیبر باعث میشود که سریعتر احساس سیری کنید و کمتر بخورید و دیرتر گرسنه شوید به همین دلیل برای افرادی که نگران وزن خود هستند، بسیار مفید است و باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید و پرخوری نکنید.
کلم قرمز یک شربت سینه عالی
برای تهیه شربت سینه با کلم قرمز میتوانید برگهای کلم قرمز را با دو برابر شکر روی حرارت ملایم بپزید در صورتی که این شربت را با دو بربر آب توت قرمز مخلوط کنید برای کاهش وزن و لاغری مفید ست.
پوستی سالم با کلم قرمز
ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در کلم قرمز برای سلامت پوست بسیار مفیدند. آنتی اکسیدان های موجود در کلم قرمز به شفافیت و لطافت پوست کمک کرده و خاصیت ضد پیری دارد.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی