طرز تهیه قورمه سبزی؛ راز جا افتادن قورمه
قورمه سبزی را میتوان هم با مرغ و هم با گوشت تکهای برای ناهار درست کرد که در ادامه قصد داریم طرز تهیه قورمهسبزی با گوشت تکهای به همراه نکات طلایی پخت آن را به شما عزیزان آموزش دهیم. لازم به ذکر است که این نوع قورمه سبزی بیشتر مورد پسند ایرانیان قرار میگیرد ولی در بعضی موارد، تهیه قورمه سبزی با مرغ نیز به علت تنوع مزهای که ایجاد میکند، پیشنهاد میشود.
سبزی قورمه (اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری) | ۵۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
لوبیا قرمز یا چیتی | ۲۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
لیمو عمانی | ۳ عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه |
به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی:
با طرز تهیه خورشت قورمه سبزی از غذاهایی که برای ناهار با برنج میتوانید درست کنید، با ما همراه شوید.
مرحله اول: لوبیا قرمز قورمه سبزی را خیس میکنیم.
برای اینکه پس از مصرف خورشت قورمه سبزی دچار نفخ معده نشوید بهتر است لوبیاهای قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و در صورت امکان ۲ الی ۳ بار، آب آن را عوض کنید.
مرحله دوم: تفت دادن سبزیهای قورمه
ابتدا سبزیهای خورشتی از جمله اسفناج، تره، گشنیز و جعفری را به خوبی میشوییم و سپس بر روی تخته به صورت ریز خرد میکنیم. بعد از خرد شدن سبزیها، درون ماهیتابهای مقداری روغن ریخته و سبزیهای خرد شده را به ماهیتابه میافزاییم و تفت میدهیم.
هر چه بیشتر سبزیها را تفت دهیم تا تیرهتر شوند در نهایت خورشت قورمه سبزی ما جا افتادهتر شده و روغن میاندازد. اما این کار را نباید بیش از اندازه انجام داد زیرا باعث میشود تمام ویتامینهای سبزی از بین برود. بعد از تفتدادن سبزیها آن را از روی شعله برداشته و کنار میگذاریم.
مرحله سوم: پیاز و گوشت قورمه سبزی را اضافه میکنیم
پیازها را پوست کنده و میشوییم و به صورت نگینی خرد میکنیم. آنگاه درون ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و بر روی شعله قرار میدهیم. پیازهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت میدهیم. اجازه میدهیم تا رنگ پیازها اندکی طلایی و نرم شوند سپس زردچوبه به میزان لازم را به آن اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم. گوشت خورشتی را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم و آن را میشوییم و به پیازها اضافه میکنیم و آن ها را تفت میدهیم تا رنگ گوشت اندکی تیره شود. در این مرحله نباید به گوشت نمک اضافه کنیم چون باعث دیرپز شدن آن میشود.
مرحله چهارم: جا افتادن قورمه سبزی
در این مرحله لوبیاهای قرمز را به گوشت اضافه کرده و تفت میدهیم سپس چند لیوان آب جوش را به قابلمه افزوده و اجازه میدهیم تا لوبیا با گوشت با حرارت ملایم بپزد.
بعد از این که گوشت و لوبیا مقداری با هم پختند حال سبزیهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل را نیز به آن اضافه میکنیم. در آخر لیمو عمانیها را شسته و با چنگال آنها را سوراخ کرده و از قبل در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس داخل خورشت میاندازیم.
زیر خورشت را کم کرده و اجازه میدهیم تا به آرامی جا بیفتد. هر چقدر خورشت بیشتر روی حرارت ملایم باشد بهتر جا میافتد.
مرحله پنجم: پخت پلو
برای درستکردن برنج ابتدا قبل از پخت برنج، بهتر است به مدت ۲ الی ۳ ساعت آن را در آب و اندکی نمک خیس کنیم سپس قابلمهای را پر از آب کرده و روی شعله میگذاریم تا بجوشد و بعد کمی روغن و نمک به آن اضافه میکنیم.
برنج خیس خورده را در آن میریزیم و زمانی که برنج قد کشید و مغز پخت شد، آن را آبکشی میکنیم. بعد از آبکشی، برنج را در قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم میگذاریم. بعد از دم کشیدن برنج بر روی آن روغن داغ میریزیم تا برنج خشک نباشد و بعد از ۱۵ دقیقه برنج را از روی شعله بر میداریم.
مقادیر بالا جهت تهیه وعده غذایی مناسب برای یک خانواده ۴ الی ۵ نفره است. در صورتی که قصد دارید این غذا را به عنوان نذری و یا برای تعداد بالا انتخاب کنید، لازم است اطلاعات کافی از مقادیر مواد اولیه و توصیههای لازم جهت پخت قورمه سبزی نذری را در نظر بگیرید.
فوت و فنهایی که در طرز تهیه قورمه سبزی باید بدانیم!
- راز خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزی از انواع غذا با گوشت تکه ای، در جا افتادن آن است، که حداقل ۵ ساعت برای پخت آن زمان لازم است پس اگر عجله دارید بهتر است غذای دیگری را انتخاب کنید. بهترین حالت پختن قورمه سبزی برای ناهار این است که از شب قبل در آرام پز بگذارید بپزد.
- اغلب افراد خورشت قورمه سبزی را ترش دوست دارند بنابراین به آن لیمو عمانی یا آبلیمو اضافه میکنند اما گاهی اوقات این میزان ترشی، بیش از حد شده که عملا نمیتوان از خورشت استفاده کرد.
- شور شدن یکی از مشکلاتی است که ممکن است در پخت هر غذایی اتفاق بیفتد اما برای رفع شوری قورمه سبزی باید چه کاری را انجام داد؟ استفاده از سیب زمینی، کمک قابل توجهی در رفع شوری قورمه سبزی میکند که در مقاله “رفع شوری قورمه سبزی“ میتوانید با تمامی ترفندهایی که در برطرف کردن این مشکل موثر هستند، آشنا شوید.
- برای پخت قورمه سبزی هرگز از زودپز استفاده نکنید. اجازه دهید تا خورشت درون قابلمهای معمولی و با حرارت ملایم یواش یواش جا بیفتد.
- آبی که به خورشت اضافه میکنید باید حتما آب جوش باشد و آب سرد نباشد برای خوشمزه شدن بیشتر خورشت میتوانید از آب قلم یا آب گوشت نیز استفاده کنید.
- علت تلخ شدن خورشت قورمه سبزی می تواند به دلیل زیاد بودن شنبلیله یا به دلیل لیمو عمانیها باشد که بهتر است لیمو عمانیها را از قبل در آب بخیسانید.
- در آخر پخت خورشت، دو تکه یخ را درون آن بیندازید. این کار به سبزیها شک وارد میکند و باعث خوشرنگ شدن بیشتر خورشت میشود.
- تازه بودن سبزیها یکی دیگر از عوامل مهم در خوشمزگی این غذاست. البته گاهی به دلایل مختلف، سبزیهای تازه در دسترس نیستند و به ناچار مجبوریم از سبزیهای خشک استفاده کنیم. در این حالت با رعایت نکات پخت قورمه سبزی با سبزی خشک نیز میتوان طعم لذیذی را از این غذا انتظار داشت.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی